De wonderen van Peru bezoeken vanaf de bank

Peru heeft, met zijn afwisselende landschappen, rijke geschiedenis en enorm interessante cultuur, heel wat moois te bieden aan bezoekers. Zelfs een van de zeven Nieuwe Wereldwonderen is hier te vinden. Machu Picchu wordt dan ook nooit overgeslagen tijdens reis naar het prachtige Inca-land. Maar er zijn in Peru nog veel meer bijzondere plekken te vinden. Deze hoogtepunten zijn nu digitaal te bezoeken, dus reis met ons mee langs al het moois dat Peru te bieden heeft. Het kan natuurlijk niet tippen aan de echte ervaring, maar het is een perfecte manier om inspiratie op te doen voor een toekomstige reis naar Peru.

Rondwandelen in Machu Picchu

Altijd al Machu Picchu willen bezoeken? Dankzij deze Google Streetview lijkt het alsof je daadwerkelijk rondloopt in deze Incastad, die gebouwd is boven op een bergtop en is omgeven door diepe ravijnen die begroeid zijn met tropisch woud. ‘Loop’ rond in de citadel, van de binnenplaats tot aan de mooie uitkijkpunten, waarbij je de stad in zijn geheel ziet liggen. Zelfs de toppen van Machu Picchu Mountain en Huayna Picchu zijn op deze manier te bezoeken. Wil je meer weten over Machu Picchu, dan kun je digitale tour van YouVisit doen. Hier kun je door middel van meerdere 360-graden foto’s van het uitzicht genieten terwijl een gids je vertelt over de geschiedenis en de architectuur van dit wereldwonder. Zelfs de alpaca’s die altijd op deze historische plek rondlopen komen aan bod!

 

 

Andere virtuele highlights in Peru

Andere bezienswaardigheden in Peru zijn online te bezoeken via Discover Peru in Google Earth. Hier kun je onder andere een kijkje nemen bij de prachtige Colca Canyon in de regio van Arequipa. De Colca Canyon is ruim twee keer zo diep als de Grand Canyon en heeft een prachtige vallei met hellingen vol groene terrassen, pittoreske dorpjes en mooie uitzichtpunten. Het Titicacameer, met de 44 drijvende eilandjes van de Uros Indianen, is ook een bezienswaardigheid die je niet wilt missen én via Discover Peru te bezoeken is. Het Titicacameer ligt bij Puno en heeft een oppervlakte van 8.000 vierkante kilometer en ligt op 3.812 meter hoogte. Dit maakt het het hoogste navigeerbare meer ter wereld.

 

 

Een andere prachtige bezienswaardigheid zijn de Nasca-lijnen in de Ica regio. Deze geogliefen zijn door de UNESCO tot werelderfgoed verklaard en zijn tot 300 meter lang. Hun betekenis blijft een onopgelost mysterie. In dezelfde regio is een digitaal bezoek mogelijk aan Huacachina Oasis, een prachtig landschap midden in de Peruaanse woestijn.

Eerst Dromen dan Reizen campagne

Het Peruanse Export- en Toeristisch Promotiebureau (PROMPERÚ) heeft de digitale campagne “Eerst Dromen dan Reizen” gelanceerd zodat fans van Peru die hongerig zijn naar reizen, kunnen dromen van hun favoriete land en zich kunnen voorbereiden op hun volgende reis. Centraal in de campagne staat een emotionele video die ons eraan herinnert dat levensvreugde de grootste rijkdom is. Bekijk de video hieronder:

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.