Gelukkig op vakantie!

Eindelijk is het dan zover; we mogen weer! Nederlander blij, reisbranche blij en de landen die leven van het toerisme blij. Na maanden van thuisblijven, alleen of met gezin, en leren om te gaan met de spelregels van dit ‘tijdelijke abnormaal’ of misschien het ‘nieuwe normaal’ heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken nu een aantal Europese bestemmingen op geel gezet!

Geel reisadvies

Vandaag is het reisadvies van ons omringende landen als België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk, en van andere Europese landen zoals o.a. Italië, Portugal, Tsjechië en Kroatië door Buitenlandse Zaken, verantwoordelijk voor de reisadviezen, aangepast: van oranje (geen vakantiereizen) naar geel (wel vakantiereizen). Sommige mensen zullen misschien twijfels hebben, anderen kunnen niet wachten.

 

Lees ook dit artikel: Lees alles over corona en reizen

 

Frank Oostdam, voorzitter/directeur ANVR: ”Natuurlijk zal het reizen deze zomer een beetje anders gaan dan we gewend zijn. De reiziger zal zich nog wat beter moeten voorbereiden. Maar feitelijk is de situatie hier in Nederland niet zoveel anders dan op bestemming. Onze reisondernemingen zullen aan de hand van handleidingen, protocollen en regels er alles aan doen om de risico’s zo klein mogelijk te houden. En mocht de situatie er aanleiding toe geven, dan staan ANVR-reisbedrijven natuurlijk wéér klaar om je te helpen of zo nodig te repatriëren.”

 

 

Zo’n 20.000 reisprofessionals bij reisbureaus, zelfstandige reisadviseurs, zakenreisagenten en touroperators kunnen nu weer doen waar ze écht goed in zijn: fantastische reizen organiseren. Dat maakt een mens gelukkig; in meerdere opzichten. Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, liet al tijdens een recent televisieprogramma weten dat iedereen nu wel een vakantie kan gebruiken. Op het moment dat je denkt ‘ja we gaan op vakantie’ wordt namelijk het gelukstofje dopamine in je hersenen aangemaakt, je verwachtingsgevoel getrickerd, heb je voorpret en voel je je meteen minder gestrest. Ook werd gesuggereerd dat ‘zelfs als je niet gaat, het goed is om te boeken’ omdat vrijgekomen dopamine belangrijk is voor je geluksgevoel.

De ANVR hoopt dat openstelling van grenzen van andere belangrijke toeristische bestemmingen, zoals Spanje, Griekenland, Caribisch deel van het Koninkrijk, Turkije, etc. snel volgt. De 300 zwaar getroffen, bij haar aangesloten reisondernemingen zijn er klaar voor. De reissector hoopt dat deze en andere landen in de komende weken hun belemmeringen opheffen voor de Nederlandse reiziger die een van deze landen veilig wil bezoeken, zodat ook voor deze bestemmingen het reisadvies ‘geel’ kan worden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.