Deze 4 Instagrammers delen prachtige foto‘s van Tsjechië

Tsjechië kunnen we helaas nog niet bezoeken, maar we kunnen al wel vast wegdromen bij alle mooie plekken die het land te bieden heeft. Deze vier Tsjechische Instagram accounts voorzien je bijna dagelijks van prachtige foto‘s van het land. Van mysterieuze bergen, sprookjesachtige kastelen, dromerige bossen tot kleurrijke stadjes perfect op beeld vastgelegd. Wees opgelet want na het zien van deze foto‘s wil je direct naar Tsjechië.

Monumenten in mysterieuze sfeer

De spectaculaire landschappen van Tsjechië kun je bewonderen op het Instagram account @ondrejholas_photography. Op veel van zijn foto’s zie je kastelen of andere monumenten in een mysterieuze sfeer. Ondřej Holas maakt graag foto’s in het natuurgebied Boheems Paradijs, zo’n 100 kilometer ten noorden van Praag. Het gebied is benoemd tot UNESCO geopark, vanwege het unieke geologische karakter. Je vindt er bizarre zandstenen rotsformaties, diepe dennenbossen, prachtige kastelen en middeleeuwse ruïnes. Ook het IJzergebergte gelegen in de regio Liberec is een geliefde fotolocatie van Ondřej Holas. Op zijn account komt regelmatig de bijzondere Ještěd toren voorbij. Een televisietoren inclusief hotel en restaurant in een hyperboloïde vorm dat op de top van de berg Ještěd (1012 m) staat. Door de vele kastelen komt Ondřej Holas ook graag in Centraal-Bohemen, de regio rondom Praag. Op zijn account kun je het in het bos verscholen kasteel Kokořín bewonderen en kasteel Bezděz dat ook wel ‘koning van alle kastelen’ genoemd wordt vanwege zijn oorspronkelijke vroeggotische uiterlijk dat nooit is gewijzigd. @ondrejholas_photography

 

 

Kleurrijke landschappen van Zuid-Bohemen

Paul Balek plaatst op zijn Instagram account @tntjukebox schitterende foto’s van de gekleurde landschappen, kleine dorpjes en de pittoreske steden van Tsjechië. Veel foto’s maakt hij in Zuid-Bohemen, de regio waar hij woont. Een plek waar hij regelmatig heen gaat om foto’s te maken is de kasteelruïne Dívčí Kámen vlakbij het dorpje Třísov. De ruïnes zijn gelegen op een rotsachtige heuvel omsloten door de beek Křemžský en de rivier de Moldau. De historische overblijfselen en de rustige omgeving zijn uiterst fotogeniek. De plek is daarnaast extra interessant vanwege de vele legendes en verhalen die over het kasteel de ronde gaan. Twee andere plaatsen waar Paul Balek graag foto’s maakt is in de UNESCO stad Český Krumlov en de idyllische plaats Třeboň. De schitterende locatie van Český Krumlov, in de kromming van de Moldau met de burcht hoog boven de stad, maakt het een aantrekkelijke fotobestemming. De stad Třeboň is omgeven door tientallen vijvers en heeft net als Český Krumlov een schitterend chateau dat je kunt bezoeken. @tntjukebox

 

 

Een bekroonde landschapfotograaf

Martin Rak is een Tsjechische fotograaf en zijn foto’s zijn al in diverse magazines gepubliceerd. De bekroonde landschapsfotograaf is constant op zoek naar licht en mist. Op zijn Instagram @martinrakphoto vind je mysterieuze landschappen met dramatisch licht in een dromerige stemming. Op zijn account kun je alle uithoeken van Tsjechië bewonderen, maar de regio waar hij het liefst foto’s maakt is Noord-Bohemen. Zijn favoriete bestemming is het Nationale Park Boheems Zwitserland. Een natuurgebied met fotogenieke rotsformaties, kloven en schitterende uitzichten. Ook van mindere bekende plekken van Noord-Bohemen zoals het Boheems Middelgebergte (České Středohoří) maakt hij regelmatig foto‘s. De Midden-Boheemse bergen, een gebied rondom de rivier de Elbe, kenmerkt zich door de kegelvormige heuvels die ontstaan zijn door vulkanische activiteiten miljoen jaren geleden. Een andere Tsjechische regio waar Martin Rak graag heen gaat is Zuid-Moravië. Deze glooiende en zonnige streek in het zuidoosten van Tsjechië vol wijngaarden, pittoreske dorpjes en folklore is op en top fotogeniek. @martinrakphoto

Onbekende plekjes van Noord-Bohemen

Lukáš Sedláček houdt van de natuur en dat merk je meteen als je op zijn Instagram account @sedla_czek kijkt. Samen met de hond en de tent trekt hij er graag op uit en schiet de mooiste plaatjes van zonsondergangen, ochtendmist tussen de heuvels, romantische bossen en vroege ochtenden tussen de bomen. Zijn favoriete fotografie locaties bevinden zich in zijn geboortestreek Noord-Bohemen. In Jetřichovice, een dorp gelegen in het midden van het Nationale Park Boheems Zwitserland, komt hij regelmatig. Het is een romantische plek met weilanden, rotsen, velden, bossen, boerderijdieren en een zandstenen bergkam met een verbluffend uitzicht.

 

Dit zijn de hotspots van Tsjechië

Ontvang nu handige tips over Tsjechië. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

In Noord-Bohemen ligt het tevens het Lausitzer gebergte (Lužické hory), een minder bekende plek onder buitenlandse toeristen maar zeer fotogeniek. Het wordt doorkruist met tientallen wandel- en fietspaden en is een streek met lokale volksarchitectuur. Jedlová is de op twee na hoogste berg van het Lausitzer gebergte met een oude stenen uitzichttoren op de top. Het beukenbos op de top van de berg en de rotsachtige zuidoostelijke hellingen zijn een paradijs voor fotografen. Een andere bergtop van het Lausizter gebergte is Klíč. Deze kegelvormige heuvel (760 m) bestaat uit vulkanisch gesteente. Vanaf de top heb je een geweldig panorama. Lukáš Sedláček komt hier graag met zonsopgang of ondergang, vanwege de kegelvormige schaduw die dan op de omliggende stad in de vallei wordt geworpen. @sedla.czek

Meer informatie over Tsjechië www.visitczechrepublic.com, zomer.czechtourism.com

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.