De Zaanse Schans opent veilig haar deuren

Nog nooit eerder was het zo rustig rond midden maart toen Stichting de Zaanse Schans besloot het parkeerterrein en de toiletgroepen te sluiten voor bezoek, nadat (vrijwel alle) erfgoedlocaties, horecagelegenheden en winkels hun deuren hadden gesloten. De molens draaiden enkel nog voor de vitaliteit en er was ruimte voor het nodige onderhoud.

De bewoners leefden opeens in een zee van rust en stilte. Afgelopen tijd ging de Zaanse Schans gefaseerd open, maar nu na ruim twee maanden kunnen wij mededelen dat we vanaf maandag 1 juni weer officieel opengaan.

Aangepaste routes

Aan de hand van publieksbegeleiders en een aangepaste eenrichtingsplattegrond die enkel wordt ingezet wanneer het te druk is, durft de Stichting het weer aan. “Bezoekers ontvangen bij binnenkomst een plattegrond met hierop een aangepaste route. Ook hebben we over het hele terrein borden staan met welke richting de bezoekers mogen lopen.” vertelt directeur Maarten van der Meer.

 

Lees ook dit artikel: Er stroomt chocolade door de Zaan

 

De gemeente Zaanstad is in overleg met Wormerland en het Hoogheemraadschap over het afsluiten van het doorgaande fietsverkeer op de Kalverringdijk voor de weekenden en de feestdagen. Dit besluit zal niet voor 10 juni worden gepubliceerd. Daarna zal in eerste instantie gedurende de weekenden de Kalverringdijk alleen voor voetgangers en hulpdiensten te betreden zijn.

 

 

Om alles veilig en wel te laten verlopen vraagt Stichting de Zaanse Schans aan snelverkeer rekening te houden met deze tijdelijke situatie. Maarten van der Meer: “Het is niet ideaal en wij beseffen dat dit van ieders kant enige aanpassing vergt.” Toch hoopt Stichting de Zaanse Schans bezoekers door deze maatregelen op een fijne maar toch veilige manier te verwelkomen op de Zaanse Schans.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.