Angell introduceert een nieuwe e-bike

Angell is een nieuwe-generatie e-bike, geïntroduceerd door Marc Simoncini. In de huidige, snelgroeiende e-bikemarkt onderscheidt de e-bike van Angell zich doordat het een van de lichtste is en vanwege zijn innovaties in zowel connectiviteit als veiligheid. Groupe SEB is de exclusieve industriële partner van Angell en tevens aandeelhouder.

Als wereldwijde speler in klein huishoudelijke apparaten opereert Groupe SEB wereldwijd met een uniek portfolio van dertig topmerken. In Nederland vertrouwen consumenten op de merken Tefal, Rowenta, KRUPS en WMF, die verkocht worden bij online en offline retailers. De groep wordt verantwoordelijk voor de industriële ontwikkeling en productie van Angell-e-bikes in zijn reeds lang bestaande fabriek in Is-sur-Tille in Bourgondië, Frankrijk. Groupe SEB ondersteunt het project daarnaast door een aandeel te verwerven in Zebra, het bedrijf dat de Angell-e-bike produceert en vermarkt, via zijn SEB Alliance-investeringsinstrument.

Angell: een ultralichte, veilige en slimme nieuwe-generatie e-bike

De Angell-e-bike komt van de hand van de Franse ontwerper Ora-ïto. De e-bike wordt geleverd met een uitgebreid assortiment geïntegreerde diensten, die reizen gemakkelijker maakt en fietsen veiliger. Bijzonder is de ‘slimme cockpit’ die handige informatie weergeeft, zoals het weer, luchtkwaliteit, accuduur, rijmodus, elektrische-ondersteuningmodus, snelheid en zelfs een gps. De Angell-e-bike valt ook op door het innovatieve veiligheidssysteem, dat bestaat uit trillende navigatie-assistentie op het stuur, valwaarschuwing en een antidiefstalalarm. Daarnaast is deze e-bike minimalistisch ontworpen, wat hem met slechts 13,9 kilo een van de lichtste op de markt maakt.

 

 

Eerste leveringen in de zomer van 2020

Angell is een groot succes gebleken: er zijn al meer dan tweeduizend pre-orders van de e-bike geplaatst. In de fabriek in Is-sur-Tille – waar tweehonderd man werken – vormen de knowhow van Groupe SEB op het gebied van productontwikkeling, industriële ontwikkeling en manufacturing een perfecte match voor de productie van fietsen. Groupe SEB is expert in hightech-productontwerp en is in staat zijn productiebasis aan te passen aan nieuwe projecten. Daardoor zijn de eerste leveringen van Angell-e-bikes al deze zomer mogelijk. Door de productie geleidelijk op te voeren, produceert Groupe SEB uiteindelijk tienduizenden exemplaren per jaar. Er staat ook een uitbreiding van het assortiment op de planning.

Een samenwerking op basis van dezelfde waarden en ambities

Deze samenwerking belooft consumenten een high-end product dat bedacht en geproduceerd is in Frankrijk. De twee spelers delen hun passie voor innovatie en hebben ook dezelfde ambitie, namelijk om het dagelijks leven te verbeteren en te gaan voor een sociaal-verantwoordelijk, duurzaam project. Groupe SEB heeft het vermogen om nieuwe initatieven te laten groeien en biedt het Angell-project zo de nodige schaalbaarheid.

Marc Simoncini, medeoprichter van Angell: “We zijn ontzettend trots op dit partnership met Groupe SEB. Het was belangrijk voor ons om de krachten te bundelen met een Franse industriële groep en in Groupe SEB hebben we die partner gevonden die dezelfde waarden voor wat betreft uitmuntendheid heeft. Wij denken dat de e-bike over de hele wereld een onmisbaar vervoermiddel wordt, en de industriële capaciteit van Groupe SEB stelt ons in staat een wereldmarktleider te worden in het segment van de urban, smart e-bike – een markt die naar schatting 10 miljard euro waard is. Groupe SEB heeft ook een aandeel in ons bedrijf verworven, wat voor ons een doorslaggevende factor in de lopende fondsenwerving is en ons voorziet in de middelen in lijn met onze ambitie.”

 

 

Thierry de La Tour d’Artaise, voorzitter en CEO van Groupe SEB: “We zijn enthousiast dat we door Angell met onze industriële knowhow kunnen bijdragen aan de grootschalige productie van een toekomstgericht project in Frankrijk. Innovatie en ondernemerschap zijn al sinds de oprichting van Groupe SEB onze kernwaarden – waarden die we delen met Angell. We focussen sterk op het dagelijks leven van consumenten en leiden graag nieuwe projecten die inspelen op hun veranderende behoeften, en dat alles met een langetermijnaanpak. Wij willen bijdragen aan een gezondere en veiligere toekomst.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.