E bike markt piekt, VanMoof rapporteert 48% stijging van de online verkoop

Het Nederlandse e-bike merk VanMoof rapporteert een piek in de verkoop en online bezoekersaantallen nu mensen kijken naar alternatieve woon-werkverkeer opties

Prijsdaling van e-bikes

Het Nederlandse e-bike merk VanMoof heeft een sterke stijging van de verkoop gezien, gelijktijdig met de Covid-19 uitbraak die een ravage aanrichtte in Europa. De online e bike verkoop is sinds begin februari met 48% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een prijsdaling op 18 maart heeft de vraag verder aangewakkerd en heeft geleid tot 200 verkochte e-bikes in 24 uur tijd. Ook het bezoek aan de website is gestegen, met bijna 80% meer nieuwe bezoekers op VanMoof.com van februari tot maart van dit jaar. En de acht wereldwijde merkwinkels van VanMoof registreerden afgelopen weekend, 14/15 maart, de hoogste bezoekersaantallen van het jaar, met een stijging van 40%.

 

 

 

 

Het perfecte sociale afstandsvervoer

Met de maatschappelijke afstand die tot de nieuwe realiteit behoort en het openbaar vervoer dat wereldwijd gesloten of sterk ingeperkt wordt, wordt de fiets nu gezien als een steeds betrouwbaardere en gezondere mobiliteitsoptie. Er zijn tekenen van een golf van fietsgebruikers in New York doordat de warmere temperaturen en de aanbevelingen van volksgezondheid instanties en overheidsfunctionarissen bijdragen aan een “nieuw normaal”. Taco Carlier, co-founder en CEO van VanMoof zegt:

Op dit voor ons allen ongekende moment, nu mensen gedwongen worden om na te denken over hun dagelijks vervoer, zien we dat velen zich wenden tot e bikes. Ze zijn echt een ideale optie om veilig en snel in de stad te komen. En dit is nu belangrijker dan ooit.”

Een jaar-op-jaar vergelijking

  • 48% stijging van de online e bike verkoop (feb-maart)
  • 10% verhoging testrit aanvragen (maart)
  • 80% meer websiteverkeer (feb-maart)
  • Veiligheid voorop

Op dit moment is COVID-19 in ieders gedachten en passen we ons als bedrijf aan de omstandigheden aan. We doen alles wat we kunnen om de curve af te vlakken. De veiligheid van rijders en medewerkers staat voorop en we zijn overgegaan op 100% online verkoop en alle brandstores zijn nu gesloten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.