Turkije lanceert het Gezond Toerisme Certificeringsprogramma

Het Ministerie van Cultuur en Toerisme van de Republiek Turkije heeft een Gezond Toerisme Certificeringsprogramma opgesteld, dat vanaf dit zomerseizoen 2020 van kracht is. De Gezond Toerisme Certificering is onder leiding van het ministerie van Cultuur en Toerisme opgezet, in nauwe samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en alle belanghebbenden in de sector.

Het programma omvat een breed scala aan maatregelen die moeten worden genomen met betrekking tot vervoer, accommodaties, de gezondheid van werknemers van de faciliteiten en passagiers. Dit certificaat, dat wordt verstrekt door internationale certificeringsinstellingen, bevestigt dat er aan de hoge gezondheids- en hygiënevoorwaarden wordt voldaan bij luchtvaartmaatschappijen, luchthavens en andere transport-, accommodatie- en voedsel- en drankgelegenheden.

Verklaring

Mehmet Nuri Ersoy, minister van Cultuur en Toerisme van de Republiek Turkije, heeft de volgende verklaring afgelegd over het certificeringsprogramma dat tot stand komt met internationale certificeringsinstellingen: “Turkije is tijdens COVID-19 een rolmodel voor de wereld met haar goed georganiseerde systeem van gezondheidszorg en de gekozen behandelmethoden. Met dit certificaatprogramma neemt Turkije een voortrekkersrol in het bepalen van een richting voor de normalisering van het toerisme.

 

 

Wereldwijd zijn quarantainemaatregelen genomen voor COVID-19, momenteel worden de beperkingen flexibeler. De toeristische sector zelf speelt een cruciale rol bij de terugkeer naar normale processen. Het belang van een goede zorg voor onze gasten in onze cultuur, maakt dat we klaar moeten zijn voor de transitie naar gezond toerisme. Ons certificeringsprogramma verzekert de gasten in Turkije ervan dat zij veilig en hygiënisch op vakantie zijn en dat zij zich comfortabel voelen tijdens hun bezoek.

 

Dit zijn de hotspots van Turkije

Ontvang nu handige tips over Turkije. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Ons programma omvat preventieve en beschermende maatregelen, voor onder meer lucht-, zee- en landtransport, aankomsthavens, alle faciliteiten die een vakantie-ervaring bieden, gezondheidssituatie van werknemers in de sector en toeristen zelf. We zullen al onze transport- en accommodatiefaciliteiten stimuleren om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen voor veilige en gezonde vakanties en het certificaat te verkrijgen.”

Gezond Toerisme Certificeringsprogramma bestaat uit 4 hoofdpijlers.

Het certificeringsprogramma van Turkije bestaat uit 4 hoofdpijlers: ‘Gezondheid en veiligheid van de passagier’, ‘Gezondheid en veiligheid van de werknemer’, ‘Voorzorgsmaatregelen in voorzieningen’ en ‘Voorzorgsmaatregelen rondom vervoer’.

‘Gezondheid en veiligheid van de passagier’ omvat de voorzorgsmaatregelen met betrekking tot passagiers vanaf het moment van inchecken tot het uitchecken. Waaronder: geen toegang tot de terminals voor passagiers zonder mondkapje, gratis mondkapjes voor passagiers, toepassing van thermische camera- en lichaamstemperatuurmeting bij de ingang van terminalgebouwen, voorbereiding van desinfectietapijten en desinfectiecabines. Indien nodig het toepassen van de vereiste protocollen voor de passagiers die worden gediagnosticeerd als risicogroep tijdens reizen.

 

 

‘Gezondheid en veiligheid van de werknemer’ bevat voorzorgsmaatregelen gericht op fysiek en mentaal gezondheid van het personeel in het vervoer, in accommodaties en eet & drink gelegenheden. Waaronder procedures zoals hygiëne- en sanitair trainingen van het personeel, psychologische ondersteuning en het verstrekken van de vereiste hygiëne- en gezondheidsapparatuur. Ook het controleren van het personeel met thermische camera’s zijn vereiste voorwaarden, evenals de aanwezigheid van thermometers en planningsdiensten, het houden van vergaderingen en regelmatige gezondheidscontroles van personeel.

‘Voorzorgsmaatregelen genomen bij voorzieningen’, omvat stappen die moeten worden genomen om de verspreiding van de uitbraak te voorkomen. Hiervoor zijn processen vastgesteld die door de accommodatie, eet- en drinkgelegenheden moeten worden geïmplementeerd en die zijn gedefinieerd voor het verkrijgen van het certificaat. Certificering betekent dat er maatregelen zijn genomen, geïmplementeerd en gecontroleerd voor het houden van afstand, contact en isolatie, en die nodig zijn om de verspreiding van de pandemie binnen het personeel te voorkomen.

‘Voorzorgsmaatregelen genomen met betrekking tot vervoersmiddelen’ omvatten bepaalde maatregelen en voorschriften voor lucht-, land- en zeevervoer. Opleiding van personeel, immuniteitscertificaat voor medewerkers, sterilisatie van vervoersmiddelen en het verzorgen van een vervoerssysteem volgens normen voor veilige afstand zijn gedefinieerd en vallen onder het certificaat.

Minister Ersoy benadrukte de gevoeligheid en het belang van dit onderwerp door de volgende verklaring af te leggen met betrekking tot het certificaatprogramma en data in termen van normalisatieproces na COVID-19:

“Vanaf 4 mei 2020 hebben we pandemische protocollen en certificeringsprotocollen uitgegeven voor luchthavens, binnenlandse luchtvaartmaatschappijen, snelwegen en toeristische voorzieningen. We zijn ook van plan om vanaf mei met de implementatie van het certificeringsproces voor hotels te beginnen. We zullen vanaf 1 juni 2020 de instellingen en faciliteiten vermelden die een certificaat hebben verkregen. Dit gebeurt via alle kanalen, inclusief de website van ons ministerie. Wij, als Republiek Turkije, willen ervoor zorgdragen dat zowel onze burgers als onze gasten, zich tijdens hun bezoek op hun gemak voelen. Er is een Turks spreekwoord dat onze gastvrijheid typeert: ‘de deur staat altijd open’. We hebben dit altijd als leidend principe gehanteerd en we zullen de nodige acties blijven ondernemen op basis van dit uitgangspunt.’

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.