Deze kleine oase in de wijnbergen staat voor puur genot

De Golserhof is het juiste adres voor liefhebbers van kleine, maar fijne hotels. Ooit was dit een boerderij, maar tegenwoordig bevindt zich hier een toevluchtsoord vol wellness en puur genot, midden in de wijnbergen. Voor de deur ligt een paradijsje voor wandelaars en bikers. Dat in de streek Merano 300 dagen per jaar de zon schijnt, is al helemaal perfect.

Ontluikend voorjaar

Zodra in de streek Merano het voorjaar ontluikt, kunnen de gasten van Hotel Golserhof**** Superior boven de daken van Merano genieten van de eerste warme zonnestralen. Het uitzicht is adembenemend, evenals de ligging midden tussen bloeiende fruit- en wijngaarden. Even lekker luieren op het dakterras van dit kleine, maar o zo fijne vakantieadresje – aan de rand van het verwarmde panoramazwembad, op een lounge-eiland of een hemelbed – geeft nieuwe energie. Gasten die iets speciaals zoeken zijn bij Hiltrud Gufler en Patrick Mair in goede handen. Oog voor detail, hartelijke extraatjes en verrassende finesses zijn hun specialiteit. Zij weten welk verschil een tot in de puntjes verzorgde vakantie kan maken. ”Gewoon genieten” is hun filosofie.

Nergens is het zo gemakkelijk als hier om afstand te doen van de dagelijkse sleur: een appel- of hooibehandeling of eeuwenoude tradities uit het Verre Oosten, genieten van de rust in de nieuwe saunawereld – bij de Golserhof gaat het erom dat gasten zich prettig voelen. ”In vino sanitas” is de wellnesstip voor het voorjaar. Een exquise wijndroesem-scrub regenereert de huid. Na een heerlijk druivenbad onder het genot van een druivensapje en een aansluitende behandeling met druivenolie is de huid heerlijk zacht.

 

 

Van de druiven die rondom de Golserhof groeien, kunnen wijnliefhebbers in dit sfeervolle hotel genieten in de vorm van een heerlijk glas wijn – en trouwens niet alleen van deze druiven. De wijnkelder ligt vol met de beste wijnen van Zuid-Tirol en een keuze aan Italiaanse wijnen. Hiltrud is een wijnkenner en filosofeert graag met haar gasten over de wereld van de wijn. Waar levensgenieters bijeenkomen, is ook goed eten. Bij de Golserhof ontmoeten de keuken van Zuid-Tirol en de cucina Italiana elkaar op het hoogste niveau.

 

 

Wie van de natuur houdt, brengt wandelschoenen mee. Voor de deur ligt natuurpark Texelgroep. De bergen zijn het domein van de gastheer. Zijn routes brengen de gasten naar rustige almen, traditionele berghutten, ruisende beken en stille meren. Voor gasten die 200 kilometer aan mountainbikeroutes willen verkennen, zijn er mountainbikes en e-bikes beschikbaar. De Golserhof is de oprichter van golfclub Passeier-Meran en wie vijf dagen of langer blijft, mag met 20 procent korting golfen op de golfbanen Passeier en Lana. Een iconische stoeltjeslift en bussen verbinden Tirolo met de romantische oude stadskern van Merano.

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

Special: bosbaden . ”Forest Medicine” – het bos bewust beleven

Onder bosbaden wordt verstaan: bewust vertoeven in het bos, om te ontspannen en iets te doen voor de gezondheid. Het gaat daarbij in de eerste plaats om een bewuste onderdompeling in de sfeer van het bos. De Golserhof biedt elke maandag bosbaden aan onder professionele begeleiding van de yoga- en fitnessinstructrice van het hotel. Alle aandacht gaat uit naar de ademhaling, vertoeven, bekijken en genieten, om bomen, struiken, mos, beekjes en nog veel meer bewust met alle zintuigen waar te nemen. Ontspannings- en mindfulness-oefeningen maken de ervaring in het bos compleet en versterken het positieve effect op de gezondheid en het welbehagen.

Bosbaden – Forest Medicine

Services: 3 overnachtingen op basis van halfpension, 1 uur met personal coach Maggie: jezelf onderdompelen in het bos, loslaten, het hoofd leeg maken, onthaasten, culinaire hoogtepunten, wellness in ”Reich der Sinne”, een gevarieerd activeitenprogramma – prijs p. p.: vanaf € 484

Detox

Services: 3 overnachtingen op basis van halfpension, Detox Ritual: ontgiftende rugmassage met honing, stoombad en rustpauze, lymfemassage, culinaire hoogtepunten, wellness in ”Reich der Sinne”, gevarieerd activiteitenprogramma – prijs p. p.: vanaf € 499

Romantiek-voor-twee

Services: 3 overnachtingen op basis van halfpension, een sensueel bad met rozenblaadjes, een glas prosecco en verse aardbeien en daarna twee deelmassages, culinaire hoogtepunten, wellness in ”Reich der Sinne”, gevarieerd activiteitenprogramma – prijs p. p.: vanaf € 412

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.