Een gourmetreis naar de fruit- en wijngaarden van Merano

Nergens smaakt de wijn zo goed als midden tussen de wijngaarden. Boven de daken van Merano, omgeven door fruit- en wijngaarden, biedt Hotel Golserhof**** Superior wijn- en fijnproevers een vakantie die in het teken staat van puur genieten. Ooit was de Golserhof een boerderij, nu vindt u hier een met liefde gerund, exclusief hotel dat zich helemaal richt op de zonzijde van het leven.

De leden van de gastfamilie zijn zelf gepassioneerde wijnboeren en wijngenieters en verwennen hun gasten met prachtige wijnen. In de wijnkelder van het kleinste viersterren-superior-hotel in de Merano-streek worden de beste wijnen van Zuid-Tirol, maar ook een selectie Italiaanse wijnen bewaard. Gastvrouw Hiltrud Gufler mijmert graag met belangstellende gasten over de wereld van de wijn. Haar wijnadvisering is uitstekend.

 

Lees ook dit artikel: De winter smaakt goed in Trentino

 

Daar waar wijnliefhebbers bijeenkomen is meestal ook een goede keuken te vinden. Het keukenteam van de Golserhof verwent de gasten met lekkere en gezonde culinaire hoogstandjes die worden bereid met verse, zorgvuldig geselecteerde ingrediënten uit Zuid-Tirol. Het is vooral de combinatie van de keuken van Zuid-Tirol en de cucina Italiana die hier de lekkerste specialiteiten voortbrengt. Al bij het ontbijt kunnen fijnproevers hun hart ophalen. Het rijke buffet bevat verschillende soorten huisgemaakte jam, zuivelproducten van Zuid-Tiroolse herdershutten, vleeswarenspecialiteiten van binnenlandse topkwaliteit, vers brood van de lokale bakker, verse eiergerechten en ongeveer 30 speciaal geselecteerde theesoorten. In de namiddag worden de gasten met verschillende soorten gebak en lekker hapjes ‘verleid’. Voor het diner kunnen de hotelgasten een fijnproeversmenu met vijf tot zeven gangen samenstellen op basis van de dagkaart. Het kaasbuffet op vrijdag is een echte sensatie: liefhebbers kunnen dan kiezen uit maar liefst 40 kaassoorten. Wie op de calorieën wil letten, kan voor lichte, gezonde gerechten kiezen, voor kinderen zijn er kindermenu´s. Uiteraard zijn er ook speciale menu´s voor vegetariërs en wordt er rekening gehouden met eventuele allergieën.

 

 

Een hotel om verliefd op te worden

Hiltrud Gufler en Patrick Mair, de gastvrouw en de gastheer van de Golserhof, houden van hun werk. De sfeer in het hotel wordt gekenmerkt door liefde voor detail, bijzondere extraatjes en verrassende finesses. Van een gezellige rokerslounge tot aan een kussen naar keuze voor een goede nachtrust: men heeft werkelijk aan alles gedacht. Drie afzonderlijke hot-whirlpools en hemelbedden op het panoramadakterrras nodigen uit tot zonnebaden. In de saunawereld vinden saunaliefhebbers alles wat hun hart begeert: een Finse sauna, een bio-sauna, een pekel-stoombad, een infraroodcabine met zoutverneveling, crashed-ice-dispensers, koudwaterdompelbaden, een buitengedeelte en de twee prachtige rustruimtes ”Chillout” en ”Deep Silence”. Verschillende opgietingen en scrubbehandelingen in de stoomsauna maken het gevarieerde aanbod rondom het gezonde zweten helemaal af. Hotel Golserhof ligt midden in een prachtig wandelberggebied. Het afwisselingsrijke landschap is goed voor onvergetelijke fiets- en biketochten (mountainbikes en e-bikes zijn bij de Golserhof te leen). De Golserhof is een van de oprichters van golfclub Passeier-Meran en geeft bij een verblijf van vijf dagen of langer 20 procent korting voor de golfbanen Passeier en Lana. Een stoeltjeslift en bussen verbinden Tirolo met de romantische oude stadskern van Merano waar het heerlijk rondslenteren en shoppen is.

Inspirerende & betrouwbare informatie over vakantieland Italië

We hebben de 5 beste tips en inspiratie blogs over Italië voor jouw verzameld. Vul hieronder je e-mailadres in om de Italië tips te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Gourmet-special voor 3 dagen (vanaf 12 maart 2020)

Services: 3 overnachtingen op basis van halfpension, op één avond naar keuze (behalve op zondag) verse kreeft of een malse T-bonesteak, culinaire hoogtepunten, wellness in het ”Reich der Sinne”, gevarieerd activiteitenprogramma – prijs p. p.: vanaf € 385

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.