Met de helikopter naar het Hideaway-chalet in Wagrain

Wie op een ‘vakantie zoals toen – met de luxe van nu’ gaat, kan dit sinds de herfst in het bergdorp Prechtlgut letterlijk vliegend doen. Een eigen helikopterlandingsplaats direct achter het chalet maakt het mogelijk.

Exclusieve chalets

Het bergdorp Prechtlgut met zijn acht luxechalets behoort tot de gerenommeerde Hideaway-hotels, maar biedt in zijn exclusieve chalets aanzienlijk meer ruimte, rust en privacy dan een hotel: het bergdorp Prechtlgut aan de voet van de Grafenberg-kabelbaan in Wagrain heeft ‘vakantie in en met de natuur’ opnieuw gedefinieerd. De 85 tot 155 m² grote chalets zijn geheel in de traditionele alpine stijl gebouwd van hout en natuursteen. Binnen zorgen een vloer van hout en natuursteen, meubels van arvenhout, echt leer, loden en linnen voor behaaglijk woongenot. Door grote panoramavensters komen volop licht en natuur direct in de woonkamer. Dan is het niet moeilijk om het tempo van het dagelijkse leven een beetje af te remmen. Gezelligheid en ontspanning krijgen hier veel nadruk en wie al een voorkeur had voor een comfortabele heenreis, heeft sinds kort ook de mogelijkheid daartoe. Per helikopter worden de gasten van de nabijgelegen vliegvelden afgehaald en direct naar het chaletdorp gevlogen. Wie de reis zelf maakt maar een vliegavontuur niet wil missen, kan rondvluchten over de Salzburger Pongau, de Hohe Tauern, het Salzkammergut en nog veel meer in het bergdorp boeken. Op de grond zijn er in de vorm van honderden kilometers aan wandel- en fietspaden bovendien dagelijks genoeg redenen om de romantische natuur van de Salzburger Pongau te ontdekken.

 

 

De luxe van het nietsdoen

Stellen en ‘time-outnemers’ kunnen in het bergdorp Prechtlgut echter eveneens genieten. Eindelijk tijd voor ‘gesprekken bij de open haard’ in de gezellige, met hout betimmerde zitkamer. Of voor een wellness-eenheid in combipakket in de privé-AlmSpa met sauna van oud hout, de vrijstaande badkuip en in de hottub op het terras (Relax Guide: 1 lelie). Wie wil, kan echter ook een wellnessbad met natuurlijke oliën boeken, gevolgd door een pedicure en manicure en een handmassage. Gastvrouw Carina biedt bovendien mindfulness-meditatie en autogene training in het chalet aan. Ideaal voor iedereen die zijn of haar persoonlijke status in het dagelijks leven willen overdenken.

 

 

De Prechtlgut-dag eindigt net zo plezierig als deze is begonnen: met lekkernijen die je samen in de open keuken bereidt of gewoon thuis laat bezorgen. Of je gaat naar het nabijgelegen restaurant Prechtlstadl, waar traditionele regionale gerechten en Oostenrijkse lekkernijen uit de dessertkeuken op de kaart staan. Wie van ‘fine dining’ houdt, vindt in een straal van 25 kilometer rondom Wagrain veel bekroonde restaurants en enkelen van de beste koks van Oostenrijk. www.prechtlgut.at

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.