Een zomervakantie met een snufje luxe in het bergdorp Prechtlgut

Het bergdorp Prechtlgut in Wagrain voegt spanning toe aan de actieve vakantie. Voor de acht luxe chalets verleidt de idyllische bergwereld van de Salzburger Tauern tot wandelingen en fietstochten (al dan niet met e-bike). En binnen de privé-AlmSpa voor rust en ontspanning.

Acht Prechtlgut-chalets

De acht Prechtlgut-chalets op het bijna 9000 m² grote terrein tegenover de Grafenberg-kabelbaan in Wagrain maken deel uit van de gerenommeerde Hideaway-hotels. Hier vinden kwaliteitsbewuste genieters hun toevluchtsoord voor lichaam, geest en ziel. De hoogwaardige materialen oud hout, steen, leer en loden creëren een gezellige, prettige ambiance. Er is een royale woonkeuken, knusse hoekjes rond een bank en een open haard. Digitale tv, wifi, een ondergrondse parkeergarage en een eigen laadstation voor elektrische auto’s voor de deur zijn eveneens standaard. Elk van de acht luxechalets heeft een privé-AlmSpa (Relax Guide: 1 lelie). In de sauna van oud hout, de vrijstaande badkuip of in de hottub op het terras glijdt de dagelijkse stress van u af. Desgewenst kunnen hoogwaardige opgietvarianten, een ontspannend bad met etherische oliën of een massage met geurende olie worden geboekt.

 

 

Actief in de frisse berglucht

Door de Grafenberg-kabelbaan aan de overkant kunnen gasten van het Prechtlgut-chalet zittend het wandelgenot tegemoet gaan. Per gondel gaat het omhoog richting de Sonntagskogel en naar hoogtewandelingen met een fantastisch uitzicht. De wandelbus pendelt door het ongerepte Kleinarltal met de bijna onwerkelijke Jägersee aan het uiteinde van het dal en de Tappenkarsee in de Tauern. Mensen die verder willen wandelen, kunnen via de 350 kilometer lange Salzburger Almenweg de hele Pongau verkennen.

 

 

Natuurlijk kan tussendoor bij vele geëxploiteerde almhutten lekker worden gepauzeerd. Ook fietsers waarderen de gevarieerde omgeving. Of u nu sportief bent op de mountainbike of racefiets, of op uw gemak op de e-bike en met het hele gezin een fietstocht maakt: alleen al in Wagrain en het Kleinarltal lokken 19 MTB-routes naar boven. Tot de populairste behoren de oversteek naar het Großarltal, en de rit omhoog de Höllenstein of de Grafenberg op. De tocht van het Wagrainer Weberlandl door koele bossen omhoog naar de schilderachtige Daarmoossee en de romantische Edelweißalm is schitterend. Het Bikepark Wagrain bij de Flying Mozart behoort volgens downhillers tot de ‘best of Austria’ en is binnen vijf minuten bereikbaar. Wie behoefte heeft aan een paar uur training, boekt een bike-guide of een bike-camp. Hoogwaardige bikes en accessoires zijn verkrijgbaar bij de sportzaken in Wagrain, die zich slechts op een paar honderd meter afstand aan de Markt in Wagrain bevinden of indien gewenst de uitrusting ook bezorgen.

Zoals de natuur – pure ontspanning

Na thuiskomst in het Prechtlgut-chalet plof je graag neer – ofwel op de comfortabele bank of op het warme houten terras voor het chalet. Bij een aperitief bespreek je dan het avondprogramma: dat kan een uitstapje naar de sauna zijn, een gezellige tv- of leesavond of samen koken in de uitstekend uitgeruste chalet-keuken. Een heerlijk alternatief is het nabijgelegen restaurant Prechtlstadl. Daar staan specialiteiten uit Salzburg en de Pongau en gerechten uit de Oostenrijkse dessertkeuken op het menu. Wie het heel comfortabel wil hebben, kan ook een gerecht naar wens bestellen en laten bezorgen in het chalet. De grote menukaart van het chalet vervult elke culinaire wens.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.