Emirates hervat eerste passagiersvluchten op 6 april

Emirates heeft toestemming gekregen om een selectie aan passagiersvluchten te hervatten. Vanaf maandag 6 april start de luchtvaartmaatschappij met het uitvoeren van de eerste vluchten van Dubai naar Londen Heathrow, Frankfurt, Parijs, Brussel en Zürich. Er worden 4 vluchten per week naar Londen Heathrow uitgevoerd en 4 per week naar de andere steden.
A350-900

Alleen vanaf Dubai

Voorlopig worden de vluchten alleen uitgevoerd vanaf Dubai International Airport Terminal 2 en zijn deze enkel bedoeld voor uitgaande passagiers van de VAE. De vrachtruimte aan boord van de passagierstoestellen zal ook optimaal gebruikt worden in beide richtingen, om zo essentiële goederen te kunnen blijven vervoeren en de wereldwijde handel te ondersteunen.

 

 

HH Sheikh Ahmen bin Saeed Al Maktoum, voorzitter en Chief Executive van Emirates Airline en Group, zei: “Deze eerste passagiersvluchten zijn bedoeld voor onze reizigers die weer terug willen keren naar hun thuislanden en families, mits er wordt voldaan aan de toegangseisen van de landen van bestemming. We willen de regering van de VAE en al onze partners bedanken voor hun steun in het verzekeren van een soepel verloop van onze vluchten.”

 

 

Hij voegt toe: “Hoewel we hopen zo snel mogelijk al onze vluchten weer te kunnen uitvoeren, erkennen we de uitdagingen waar veel steden mee te maken hebben bij de aanpak van de COVID-19 uitbraak. Ons netwerk kan alleen worden hersteld door de reisbeperkingen te verminderen en daarom onderhouden we dagelijks contact met alle autoriteiten om op de hoogte te blijven van de laatste updates. We werken nauw samen met de autoriteiten om onze diensten te hervatten, rekening houdend met de veiligheid en het welzijn van onze crew en passagiers op elk moment. We monitoren de situatie voortdurend en kondigen aanvullende vluchten aan zodra deze beschikbaar worden.”

Gezondheid en veiligheid staat voorop

Emirates zet haar Boeing 777-300ER vliegtuigen in op deze routes en stelt stoelen in Business en Economy Class beschikbaar. Vluchten kunnen geboekt worden op de site. Op deze bestemmingen zijn reisbeperkingen van kracht en reizigers wordt dringend verzocht de toegangscriteria te checken voordat ze vliegen.

Om redenen van gezondheid en veiligheid voert Emirates op deze vluchten een aangepast inflight service programma uit. Tijdschriften en ander leesmateriaal zullen niet beschikbaar zijn. Eten en drinken wordt wel aan boord aangeboden, maar de verpakking en presentatie worden aangepast om het contact tijdens de maaltijdservice te minimaliseren. De Emirates Lounge en chauffeur service zijn gedurende deze periode tijdelijk niet beschikbaar.

Alle Emirates vliegtuigen ondergaan na elke vlucht uitgebreide en verbeterde reinigings- en desinfectieprocessen in Dubai. Voor meer informatie over Emirates zie de Emirates website.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.