De top 5 festivals en events in Dubai in 2020

Dubai staat bekend als thuishaven van Emirates en als hub voor vele reizigers om een overstap te maken naar een verdere reisbestemming. Echter is Dubai veel meer dan enkel een tussenstation. Zo zijn er het hele jaar door geweldige events en festivals te bezoeken in de dynamische stad en leent het zich hierdoor perfect voor een tussenstop of vakantiebestemming.

Geniet van een spectaculaire culinaire ervaring op het Dubai Food Festival, maak een reis naar de toekomst tijdens Expo 2020 of woon een liveoptreden van Lionel Richie bij tijdens het Emirates Airline Dubai Jazz Festival.

Dubai Shopping Festival (26.12.2019 – 01.02.2020)

Op 26 december 2019 begon het Dubai Shopping Festival dat nog tot 1 februari 2020 loopt. Tijdens dit evenement kunnen shopaholics hun voordeel halen uit flinke kortingen op de meest luxueuze producten. De mooiste sieraden en de laatste mode gaat met kortingen tot wel 75% over de toonbank. Ook maken bezoekers met elke aankoop kans op prijzen zoals een gloednieuwe Nissan, een goudstaaf van 2.5 kg of geldprijzen van € 250.000. Een absolute must voor de prijsjesjager in het hogere segment en om het extra feestelijk te maken, treden internationale artiesten zoals Robbie Williams op.

 

 

Emirates Airline Dubai Jazz Festival (26.02.2020 – 28.02.2020)

Na het daverende succes van afgelopen jaar, vindt ook in 2020 in Dubai het Emirates Airline Dubai Jazz Festival plaats. Tijdens het driedaagse event treden spectaculaire artiesten op in het Dubai Media City Amphitheatre. Dit jaar kunnen bezoekers op 26 februari 2020 genieten van de zangkunsten van Lauryn Hill en Bruno Major, neemt de legendarisch Lionel Richie samen met fusion jazzband Spyro Gyra het podium over op 27 februari en sluiten One Republic en Sammy Miller and the Congregation het evenement af op 28 februari.

 

 

Dubai Food Festival (26.02.2020 – 14.03.2020)

Op 26 februari 2020 begint het Dubai Food Festival waarbij bezoekers gedurende 18 dagen de lekkerste gerechten kunnen proeven die de internationale keuken in Dubai te bieden heeft. Tijdens dit festival is er voor ieder wat wils. Bezoek Dubai’s Beach Canteen en ontdek lokale gerechten langs de schitterende kust van Dubai, ontdek budgetvriendelijke opties in de stad of geniet van een culinaire ervaring op hoog niveau tijdens Dubai Restaurant Week, waarin een selectie van de beste restaurants driegangenmaaltijden aanbieden voor een aantrekkelijke prijs. Voor wie naast het genieten van een maaltijd ook wat meer wil leren over het bereiden van een gerecht, kan tijdens het Dubai Food Festival verschillende workshops en food tours volgen.

EXPO 2020 (20.10.2020 – 10.04.2021)

Maak een reis naar de toekomst tijdens Expo 2020 Dubai tussen 20 oktober 2020 en 10 april 2021. Tijdens de Expo worden wereldwijde, technologische innovaties getoond op allerlei gebieden, zoals duurzaamheid en mobiliteit. Bezoek bijvoorbeeld het paviljoen van Emirates – waar de toekomst van de commerciële luchtvaart getoond wordt – hier kunnen bezoekers onder andere de straalmotor van de toekomst zien, die zorgt voor meer stuwkracht maar minder brandstof verbruikt. Of proef gerechten uit alle hoeken van de wereld bij meer dan 200 eet- en drinkgelegenheden, ontdek artistieke creaties en workshops van enkele van de beste talenten van over de hele wereld of bezoek een van de vele live optredens, waaronder wereldberoemde sterren, komedianten, lokale talenten en opkomende artiesten.

DP World Tour Championship 2020 (19.11.2020 – 22.11.2020)

Ieder jaar eindigt de European Tour Race op het Jumeirah Golf Estates in Dubai. Tijdens het DP World Tour Championship strijden de beste 50 golfers om de Europese titel. Dit prestigieuze golfevenement is het hoogtepunt op de golfkalender van Dubai en vindt dit jaar plaats van 19 november tot 22 november. Omdat het toernooi plaats vindt in het aangename winterseizoen van Dubai, hebben bezoekers geen last van de hitte en kunnen met volle aandacht genieten van top golfers uit het Europese segment.

Emirates opereert 19 wekelijkse vluchten van Amsterdam naar Dubai met de iconische A380 of Boeing-777. Reizigers hebben hierdoor altijd een ruime keus aan vluchten naar de dynamische metropool Dubai.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.