Tips om een stukje Zwitserland in huis te halen

Ben je van plan om naar Zwitserland te reizen en zijn die plannen nu even uitgesteld door de corona crisis? Het verkeersbureau van Zwitserland geeft zes handige tips om Zwitserland in huis te halen. Veel reisinspiratie en plezier gewenst!
Walking the dog

Haal de Zwitserse smaken in huis

Ga je voor een heerlijk paasontbijt of een uitgebreid paasmenu? Geef Pasen een Zwitsers tintje dankzij de traditionele Zwitserse Paastaart! De taart is gemaakt van rijstepap en is een ware lekkernij voor groot en klein. Bovendien is het versieren van de taart een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen. Het recept is relatief eenvoudig en de bereidingstijd bedraagt een klein uur. Geen zin in Paastaart? Op MySwitzerland.com vind je maar liefst 39 Zwitserse recepten.

Virtuele Grand Train Tour of Switzerland

De Grand Train Tour of Switzerland is een 1280 kilometer lange treinrondreis door Zwitserland en voert langs 11 grote meren, 5 Unesco-werelderfgoedlocaties, diverse andere bezienswaardigheden en landschappelijke hoogtepunten. Wie hier ook even van wil genieten vanuit de woonkamer, doet de Virtual Grand Train Tour of Switzerland of downloadt de gratis Grand Train Tour of Switzerland app.

Panoramatrein Glacier Express

Geniet van Zwitserse bergpanorama’s

Een bezoek aan een Zwitserse bergtop zit er momenteel helaas niet in. Of toch wel? Ook vanuit huis kun je de indrukwekkende vergezichten van de Alpen bewonderen. Via panorama.myswitzerland.com reis je in een paar muisklikken naar bekende Zwitserse toppen als Jungfraujoch, Rigi, Mont Fort en Eggishorn, om te genieten van het spectaculaire 360°-panorama.

 

 

Virtueel bezoek aan Zwitserse musea

Breng een virtueel museumbezoek aan enkele toonaangevende musea in Zwitserland zoals het Kunsthaus Zürich, het Olympisch museum in Lausanne en Fondation Beyeler in Basel dankzij Google Arts & Culture. Of neem een kijkje in de collecties van minder bekende musea.

Maak je eigen Zwitserse kunstwerkje

Een schitterende bezigheid om een stukje Zwitserland in huis te halen en tegelijk de Coronaverveling tegen te gaan, is papierknipkunst. In het Duits spreekt men van Scherenschnitt, in het Frans van découpage du papier. Corinne Karnstädt uit Pays-d’Enhaut blies nieuw leven in deze traditie. Met behulp van schaar en cutter en met veel precisie en geduld knipt en snijdt ze silhouetten uit zwart of kleurrijk papier. Het dorps- en bergleven staan centraal bij haar kunstwerkjes. Heel origineel zijn haar lampen en handtassen versierd met papierknipkunst. Benieuwd hoe het werkt? Raadpleeg Corinne’s website en instagramaccount.

 

 

Volg Zwitserland Toerisme op social media

Helaas is het momenteel niet mogelijk om vakantie te vieren in Zwitserland. Maar in de tussentijd is het natuurlijk wel toegestaan om te dromen en inspiratie op te doen voor een volgende vakantie. Daarom blijft Zwitserland Toerisme mooie foto’s, inspirerende video’s en leuke verhalen delen met zijn volgers op social media, via Facebook, Twitter en Instagram.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.