Het Spuiforum blijkt het meest populaire ‘nooit gebouwde gebouw’ van Den Haag

Het kan verkeren. Het plan van de gemeente om op het Spuiplein naast het stadhuis een cultureel complex te bouwen (het Spuiforum), leidde nog geen tien jaar geleden tot een storm van protest.

Dit bouwplan was hét onderwerp van de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Dat mondde uit in grote winst voor de tegenstanders, de Haagse Stadspartij. Het Spuiforum werd afgelast en een nieuw plan werd ontwikkeld.

Haags Historisch Museum

Het nooit uitgevoerde ontwerp voor het Spuiforum van Neutelings Riedijk Architecten blijkt nu het meest populaire ‘nooit gebouwde gebouw’ te zijn in de tentoonstelling Nooit Gebouwd Den Haag in het Haags Historisch Museum. Daar kunnen bezoekers stemmen op twaalf Haagse bouwplannen die om uiteenlopende redenen onuitgevoerd zijn gebleven, van een koninklijk paleis in de duinen tot afbraak en nieuwbouw op het Binnenhof.

 

Lees ook dit artikel: Ontdek cultureel Den Haag

 

Vaak speelde de publieke opinie of geldgebrek een doorslaggevende rol. Het Spuiforum had als nieuw onderkomen van het Residentie Orkest, Nederlands Dans Theater, Koninklijk Conservatorium en het Dans en Muziekcentrum Den Haag al in 2018 moeten openen. Dat wordt nu waarschijnlijk 2021, onder de nieuwe naam Amare.

 

 

SUBTITEL

4eALINEA

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.