Fietsvakanties in Duitsland blijven populair

Actieve vakanties in Duitsland blijven bij Nederlanders onverminderd populair. Dat blijkt uit een succesvolle Fiets en Wandelbeurs, die van 28 februari t/m 1 maart inUtrecht plaatsvond, en waarvan Duitsland dit jaar het themaland was. Vooral voor fietsvakanties in Duitsland toonden de bezoekers veel belangstelling. Bijna een derde van de Duitse fietsvakanties worden door Nederlanders geboekt, zo blijkt uit onderzoek van de Europese Qualitätsmonitor. Nederland is voor fietsvakanties in Duitsland veruit de grootste markt.

Weser-Radweg opnieuw favoriete langeafstandsfietsroute

Uit de fietsreisanalyse 2020 van de Duitse fietsersbond ADFC, die op 5 maart in Berlijn werd gepresenteerd, blijkt dat van alle langeafstandsfietsroutes in Duitsland de Weser-Radweg voor de tweede keer op rij favoriet is bij de ondervraagde fietsers. Op de tweede en derde plaats staan de Elberadweg en de RuhrtalRadweg. De Allgäu is de meest populaire fietsregio, gevolgd door het Emsland en het Münsterland. Dit jaar mochten Duitse fietsers voor het eerst ook hun favoriete deelstaten kiezen. Beieren, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen zijn de meest geliefde deelstaten voor een fietsvakantie.

 

 

ADFC-certificaten voor langeafstandsfietsroutes en fietsvakantieregio’s

Ook heeft de ADFC acht langeafstandsfietsroutes en twee toeristische fietsregio’s gekwalificeerd als bijzonder waardevol voor het fietstoerisme. De ADFC-kwaliteitsfietsroutes Paderborner Land Route en de Südschwarzwald-Radweg werden bekroond met drie sterren. Vier sterren kregen de populaire Weser-Radweg, Saar-Radweg, Glan-Blies-Radweg, Radweg Deutsche Donau, DonauTäler-Radweg en de Radrunde Allgäu. De HeideRegio Uelzen (Nedersaksen) ontving als fietsvakantieregio opnieuw het ADFC-certificaat. En de regio Inn-Salzach (ten oosten van München) werd voor het eerst toegevoegd aan de gecertificeerde fietsvakantieregio’s.

 

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Over de ADFC-fietsreisanalyse

De ADFC-fietsreisanalyse is een representatieve online enquête van de Duitse fietsersbond ADFC onder 8.122 mensen in Duitsland. Het onderzoek vond in 2019/2020 voor de 21e keer plaats. Een fietsreis werd gedefinieerd als een reis met minstens drie overnachtingen en fietsen als belangrijkste doel.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.