Dit zijn 5 droomovernachtingen in Rwanda

Staat er een reis naar Rwanda op de planning, dan heb je een prachtige reis in het verschiet. Van het Akagera National Park en Lake Kivu tot het eeuwenoude regenwoud in Nyungwe. Het land van de duizend heuvels biedt een scala aan mogelijkheden voor een perfecte rondreis en overal waar je komt zijn prachtige slaapplekken te vinden. Wij delen er vijf.

One & Only Gorilla Nest

Rwanda is van de vriendelijke bevolking, de enorme diversiteit aan parken en landschappen én natuurlijk van de berggorilla’s. Ben je een van de gelukkigen die de machtige dieren van dichtbij mag ontmoeten, dan slaap je in de buurt van Volcanoes National Park. Je hebt hier tal van opties, maar slaap je in One & Only Gorilla Nest, dan mag je jezelf zeer gelukkig prijzen. Je vindt dit luxe verblijf aan de rand van het park en de deuren zijn sinds eind vorig jaar open.

 

 

One & Only Gorilla’s Nest beschikt over eenentwintig kamers verdeeld over veertien forest lodges met één of twee slaapkamers, vijf Virunga Suites, één Ingagi Suite en één Silverback Suite. De maaltijden worden geserveerd in restaurant Nest, dat zowel een binnen- als buitenruimte heeft. Chefkok Bryan English en zijn team maken gebruik van lokale en veelal biologische ingredienten, verbouwd door lokale boeren en in de eigen groentetuin. Dit wil je toch?

 

 

Rushel Kivu Lodge

Maak je een tocht langs Lake Kivu en ben je van plan de koffieplantages in Kinunu te bezoeken? Dan is Rushel Kivu Lodge een prachtige locatie om te overnachten. Je kunt per boot of per auto aankomen bij de lodge, waarbij het met de auto een bijzonder hobbelige tocht is en je langs diverse dorpjes rijdt. Met de boot is het een stuk comfortabeler én geniet je van het uitzicht over het meer. Rushel Kivu heeft zes prachtige lodges met elk uitzicht op het strand, het meer en de palmbomen. Naast de lodge kun je de koffieplantages bezoeken en kijken hoe er traditioneel koffie wordt gemaakt.

The Retreat by Heaven

Kom je aan in Kigali, dan is het honderd procent de moeite waard om de hoofdstad te ontdekken. De groene stad is één van de modernste steden van Afrika en wordt dan ook wel het Singapore van het continent genoemd. Ontdek de mode in de stad, bezoek één van de markten of pak de rode scooter naar een art studio. Waar je slaapt? In the Retreat by Heaven. Een boetiekhotel met twaalf kamers, een zwembad en twee heerlijke restaurants. Ook is dit het eerste volledig milieuvriendelijke hotel op zonne-energie van Kigali en zijn alle amenities biologisch en handgemaakt.

Paradise Kivu

Tijdens je rondreis door Rwanda kun je langs Lake Kivu een prachtige wandeltocht maken of met een mountainbike genieten van de bijzondere uitzichten. Langs het meer zijn er diverse plekken waar je kunt overnachten, zo is Kivu Paradise Resort er eentje van. Ook hier kun je zowel met auto als boot/kayak komen. Liever via het water? Dan kun je opstappen bij Le Paradise in Kigufi en peddel je met de kayak van Kingfisher Journey richting het paradijs. Eenmaal aangekomen geniet je van het uitzicht over het meer, het gezellige restaurant, vriendelijk personeel en natuurlijk van een bijzondere zonsondergang. Ook hebben alle kamers uitzicht op Lake Kivu.

Magashi Camp

Rwanda is een bijzonder en divers land waarbij het oosten in het teken staat van Akagera National Park. In een van de oudste beschermde natuurparken van Afrika staat een gamedrive garant voor een onvergetelijke ervaring. Van goudkleurige savannes en graslanden tot moerassen en berglandschappen. Overnachten doe je in het nieuwe en kleinschalige Magashi Camp. Overnacht in één van de zes luxe safaritenten die allemaal een adembenemend uitzicht bieden over Lake Rwanyakazinga. Het hoofdgedeelte van het kamp bestaat uit een lounge, een eet- en bargedeelte, een zwembad en groot terras met vuurplaats. Zeer een bezoekje waard!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.