Coronavirus zorgt voor stijging in boekingen naar Noord-Amerika  (aangepast)

 

Op 12-03-2020 heeft President Trump aangekondigd vergaande maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronovirus in Amerika tegen te gaan. Dat betekent dat er vanaf 13-03-2020 niet naar de USA gevlogen mag worden vanaf Europa.

 

Het coronavirus is qua reisbestemmingen niet voor alle landen even dramatisch: er vindt zelfs een stijging in boekingen plaats voor Noord-Amerika, blijkt uit data van Vliegtickets.nl.

Laagste risico

Wat op dit moment het werelddeel is met het laagste risico op corona volgens reizigers, daar zijn de meningen over verdeeld. Een kwart van de ondervraagden (25%) noemt Europa als veiligste werelddeel, waarop Australië met 17% en Zuid-Amerika met 16% volgen. 11% van de ondervraagden kiest voor Noord-Amerika, blijkt uit onderzoek onder ruim 6800 respondenten.

 

 

“Opvallend, want we zien juist een dikke plus van ruim 5% in boekingen voor dat laatste werelddeel op dit moment”, aldus Sander van Veen – Marketing Manager van Vliegtickets.nl. “De oorzaak zit hem denk ik in dat daar weinig gevallen van corona bekend zijn en dat Noord-Amerika wellicht als een goed alternatief voor reizen naar Azië wordt gezien.”  

 

 

Uit het onderzoek komt naar voren dat 62% van de mensen dit jaar al een ticket geboekt heeft voor een reis en 31% dat nog van plan is. Voor 60% van die mensen wijzigt er vooralsnog helemaal niets aan die plannen.  

 

De leukste hotspots in USA in een gratis reisgids

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Ook geeft 59% van de ondervraagden aan dat alle aandacht rondom het coronavirus hun op dit moment (helemaal) niet beïnvloedt in de keuze om nog een ticket te gaan boeken voor een reis dit jaar. Zo geeft 46% van de mensen aan dat zij gewoon een ticket boeken en daarbij alleen bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen, zoals risicogebieden uitsluiten en de reisverzekering extra checken. En wanneer voelen we ons dan weer volkomen veilig om te reizen? 20% zegt dat zij zich veilig voelen als het aantal besmettingen wereldwijd terugloopt. Maar liefst 35% van de respondenten voelt zich nu al volkomen veilig.

 

Op 12-03-2020 heeft President Trump aangekondigd diepgaande maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronovirus in Amerika tegen te gaan. Dat betekent dat er vanaf 13-03-2020 14 dagen lang niet naar de USA gevlogen mag worden vanaf Europa.

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.