Zo reserveer je zorgeloos je vakantie met corona-omboekgarantie

Reisorganisatie AmbianceTravel introduceert Corona-omboekgarantie voor alle nieuwe reizen met eigen vervoer die in de maand maart vastgelegd worden. Klanten kunnen hun vakantie kosteloos omboeken wanneer er tussen het moment van boeken en de reisdatum een Corona-uitbraak wordt vastgesteld op de vakantiebestemming.

AmbianceTravel wil hiermee zorgen bij de consument wegnemen over het al dan niet boeken van een vakantie.

 

 

Als uitgangspunt voor de beoordeling of reizen naar een bepaald gebied verantwoord is, geldt het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse zaken (BZ). Indien een gebied door BZ als rood wordt aangemerkt, heeft de klant al het recht om kosteloos te annuleren. Bij AmbianceTravel kan de klant nu ook bij oranje (alleen noodzakelijke reizen) of geel (let op: veiligheidsrisico’s) tot 14 dagen voor de aankomstdatum kosteloos wijzigen naar een andere bestemming. De klant kan de vakantie omboeken naar een nieuwe bestemming met een gelijkwaardige reissom. Ook is uitstel mogelijk naar een later moment in 2020 zolang de vertrekdatum vóór 31 oktober 2020 is.

 

 

Vooralsnog alleen voor eigen vervoer-reizen

AmbianceTravel directeur Ruud de Meer benadrukt dat de omboekgarantie vooralsnog beperkt blijft tot reizen met eigen vervoer. ‘We zouden de garantie graag uitbreiden tot al onze reizen, dus ook fly-drives, maar hierbij is AmbianceTravel afhankelijk van met name de luchtvaartmaatschappijen. Deze hanteren momenteel nog kosten voor het omboeken van de ene bestemming naar de andere’. De Meer zou graag zien dat iedere partij in de vakantie-keten zich in de huidige uitzonderlijke situatie flexibel toont en meewerkt aan het kosteloos omboeken van de bestemming. Het reisadvies van BZ is hierbij een goede leidraad.

Corona-omboekgarantie in de praktijk

Stel, een klant boekt vandaag een autovakantie voor juli naar bestemming X waar momenteel geen Corona-uitbraak is. In mei wijzigt dit en geeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken een aanwijzing geel (let op: veiligheidsrisico’s). De klant kan dan tot 2 weken voor de datum van aankomst de oorspronkelijk bestemming X verruilen voor bestemming Y, dat mag zelfs naar een heel ander land zijn.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.