Betere omruilgarantie bij vakanties door het coronavirus

Twijfel je over je vakantiebestemming? Logisch, met de onzekerheid van het coronavirus weten veel mensen niet meer waar zij nog veilig naartoe kunnen. Veel reisaanbieders reageren hierop door gunstigere omruilgarantie te bieden. Alannah van TravelHunter zocht uit bij welke partijen je een vakantie kunt boeken met deze omruilgarantie.

Reisorganisaties met omruilgarantie

TUI had al omruilgarantie tot 28 dagen vóór vertrek, maar dit is nu gewijzigd naar 22 dagen. Tot 3 weken van te voren kan men dus nog wijzigen van bestemming. Ook Corendon heeft nu gratis omruilgarantie waarbij omboeken mogelijk is tot uiterlijk 3 weken voor de vertrek. Sunweb heeft een vergelijkbare omruilgarantie waarbij men tot 21 dagen voor vertrek kunnen omboeken. Ook Eliza was here van Sunweb Group heeft deze extra garantie. Deze zijn nu beide geldig t/m 15 maart 2020, maar wellicht wordt deze actie nog verlengd. De actie is namelijk al eerder wegens succes verlengd.

 

 

Ook luchtvaartmaatschappijen reageren op het coronavirus. Zo biedt KLM reizigers die t/m 31 maart 2020 een vlucht boeken, de mogelijkheid gratis een andere datum of bestemming te kiezen. Dit geldt ook voor vluchten die worden uitgevoerd door Air France en Delta Air Lines.

Voorwaarden

Wel zijn er een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan. Zo is het bij de meeste partijen wel verplicht ook daadwerkelijk naar een andere bestemming te gaan. Ook moet de reisperiode soms hetzelfde blijven en in het geval dat de reissom hoger is, moet het verschil bijbetaald worden. Aan de andere kant kan het ook zijn dat de reissom lager uitvalt, dan wordt het te veel betaalde bedrag vaak terugbetaald. In het geval van KLM moet de reis wel tussen nu en 31 mei 2020 plaatsvinden. Paans raadt aan om vóór het boeken van de vakantie altijd de voorwaarden van de specifieke reisaanbieder goed door te lezen om nare verrassingen te voorkomen.

 

 

Natuurlijk kun je ook zelf maatregelen nemen als je op vakantie gaat. Neem handgel mee, was je handen regelmatig en houdt de laatste reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten. En ook niet onbelangrijk, zorg tijdens je vakantie voor een goede weerstand door lekker tot rust te komen en vitamine D aan te maken in de zon.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.