Costa Rica’s rijke kust: een waar surfersparadijs

Wanneer de zon net over de horizon piekt en golven over de parelwitte stranden rollen, duik je op een surfboard om de eerste golven van de dag mee te pakken. Costa Rica betekent letterlijk “rijke kust”, een naam die het alleen al waarmaakt voor surfers. Costa Rica wordt begrensd door de Caribische Zee en de Stille Oceaan, gecombineerd heeft Costa Rica hierdoor een diverse kustlijn van bijna 1.300 kilometer. Beide kanten beschikken over geweldige surfspots, wat Costa Rica één van ’s werelds beste surfbestemmingen maakt.

Surfen aan Costa Rica’s rijke kust

Dankzij de uitgestrekte kustlijn heeft Costa Rica, naast prachtige natuurparken ook paradijselijke stranden. Met meer dan 300 stranden verspreid over de kustlijn aan de Caribische Zee en de Stille Oceaan is er altijd wel een goede surfspot te vinden. Surfers halen hun hart op aan de westkust van het land, hier zijn het hele jaar door perfecte surfgolven te vinden voornamelijk in de noordelijke regio Guanacaste. Ook de oostkust leent zich goed voor een dagje surfen, aan de Caribische kust ter hoogte van Puerto Viejo vind je uitdagende golven die perfect zijn voor een ervaren surfer. De temperatuur van het zeewater in Costa Rica is zeer aangenaam, waardoor een wetsuit bijna nooit nodig is.

 

Lees ook dit artikel: Costa Rica ziet groei in toerisme

 

Alhoewel je het hele jaar door goede surfgolven vindt in Costa Rica, is vooral het droogseizoen perfect voor de beginnende surfer. Vanaf half november tot en met april regent het minder en zijn de golven stabieler, ideaal om te leren surfen. De meer gevorderde surfer zal zich thuis voelen tijdens het regenseizoen, wanneer de golven hoger, sneller en uitdagender zijn. Het regenseizoen loopt van mei tot en met november. Hierdoor is Costa Rica een surfbestemming voor alle niveaus.

Tijdens een surfvakantie in Costa Rica kom je zowel paradijselijk witzandstranden tegen als zwarte vulkanische stranden. De variëteit aan stranden in combinatie met de prachtig omliggende natuur, warme avonden, relaxte sfeer en de mooiste surfstadjes maakt Costa Rica een waar surfersparadijs.

 

 

Top surfregio’s in Costa Rica

Nosara in Guanacaste is één van de mooiste surfbestemmingen in Costa Rica, een walhalla voor surfers. Hier vind je drie stranden verbonden door kronkelende grindwegen, waarvan Playa Guiones het populairste strand is door de prachtige zonsondergangen en consistente golven. Ook in trek bij surftoeristen is Playa Jaco, een surfregio ideaal voor beginners en de perfecte plek om reizigers met dezelfde interesse te vinden. Op slechts 10 km afstand ligt Playa Hermosa dat juist weer geschikt is voor de ervaren surfer door de uitdagend hoge golven die tot wel 4 meter rijken.

Eén van de mooiste stranden van Midden-Amerika en een populaire surfbestemming is het strand van Santa Terasa in Puntarenas. Het gezellige kuststadje wordt niet overspoelt door mensen en heeft geen hoge gebouwen. Wat het stadje wel heeft zijn de ideale surfomstandigheden, namelijk zee, prachtige golven, een verkoelend briesje en groene natuur.

Al iets meer gevorderd? Reis dan af naar Santa Rosa National Park waar je aan Playa Naranjo het afgelegen Witch’s Rock vindt, een gigantische vulkaanrots die volgens volkslegende vervloekt is door een heks. De locatie biedt intense surfervaringen door de consequent sterke branding. Golven van wereldklasse zijn hier daarom vaak te vinden, waardoor de bestemming populair is onder internationale surfers.

Beter leren surfen met surfschool By the Wave

Wel willen surfen maar nog geen expert op de plank? Bezoek dan één van de vele Costa Ricaanse sufscholen. Voor beginnende surfers is surfschool By the Wave een aanrader. Gasten kunnen hier lessen van beginner tot aan geavanceerd volgen, in surflocaties Montezuma, Santa Teresa en Cabuya. Ook biedt de surfschool de optie om een week lang surflessen te volgen. Tijdens de surfvakantie verbeter je niet alleen jouw surf skills, maar leer je ook Spaans, ontdek je de omgeving door middel van excursies en maak je vrienden voor het leven.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.