Ischgl nodigt fietsers uit voor het WK e-bike

Op 15 augustus 2020 vindt de eerste editie van het wereldkampioenschap e-bike in Ischgl plaats. Op die dag wordt de wereldkampioen e-bike bekend gemaakt. Voor iedereen boven de 10 jaar is het mogelijk om mee te doen aan de wereldkampioenschappen. Er worden twee verschillende onderdelen aangeboden – de ‘Everyone’ en de ‘Elite’ categorie. E-bikes kunnen gehuurd worden via de website en inschrijving is vanaf nu mogelijk.

Voor jong en oud

Of je nou jong of oud bent, iedereen kan in Ischgl e-bike wereldkampioen worden. Op 14 en 15 augustus 2020 worden de kampioenschappen voor de eerste keer in Ischgl gehouden. s ’Werelds grootste e-bike race bestaat uit twee onderdelen met verschillende routes – ‘Elite’ en ‘Everyone’. De regels zijn simpel: “De snelste fietser uit de ‘Elite’ categorie wordt als eerste bekroond als wereldkampioen, daarna nemen de deelnemers in de ‘Everyone’ categorie het tegen elkaar op.

Fietsers die een score hebben in de buurt van één van de drie tijdslimieten gebaseerd op de winnende ‘Elite’ tijden, winnen in de categorie ‘Everyone’ een gouden, zilveren of bronzen medaille.” vertelt Markus Mitterdorfer (E-Bike Federation). De fietsers die eindigen binnen de gestelde tijdslimiet worden bekroond met de titel wereldkampioen. Naast het winnen van een ‘Everyone’ medaille of een plaatsing in de ‘Elite’ kwalificaties, worden de besten in verschillende leeftijdscategorieën ook beloond (voor het geslacht en de waarderingscategorie).

 

 

De 24 kilometer lange ‘Everyone’ categorie bestaat uit 693 meter aan paden met een panoramisch uitzicht en indrukwekkende bergen op de achtergrond. Deelnemers van de ‘Elite’ categorie gaan een lange en uitdagende trail tegemoet, 32 kilometer met steile beklimmingen en spectaculaire single trials met 1.089 hoogtemeters. E-bikes zijn alleen toegestaan als ze een maximale snelheid hebben van 25 km per uur, een motorisatie van max. 250 watt en een batterij power van max. 750 watt.

 

 

Alle deelnemers moeten hun fiets laten checken op de dag van de race. E-bikes kunnen ook worden gehuurd via de website. Alle bezoekers, toeschouwers en fietsers kunnen daarnaast meedoen aan een divers nevenprogramma. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

Schrijf je snel in en bespaar geld

Deelnemers die zich snel inschrijven kunnen geld besparen voor het WK e-bike: degenen die zich registreren voor 7 augustus 2020 betalen €59,- of €79,-. Vanaf 8 augustus betalen deelnemers €69,- of €89,-. De huurprijs van een e-bike is €69,-. Programma WK e-bike, categorie ‘Everyone’
Vrijdag 14 augustus 2020 CHECK IN/ INSCHRIJFDAG/ WARMING-UP
• 13:00 – 19:00: Inschrijven en uitdelen van startnummers, e-bike XXL-tentoonstelling
• 18:00 – 20:00: Pasta Party
• 20:00 – 21:30: Samen komen – warm-up feest met liveoptredens
• 21:30 – 23:00: Feest met een DJ (gratis toegang)

Zaterdag 15 augustus 2020 RACE DAG
• 08:00 -10:30: Inschrijven en uitdelen van startnummers
• 09:00 – 17:00: E-bike XXL-tentoonstelling
• 12:00: Begin van de race
• 15:00 -17:00: Fire, Food & Celebrate – liveoptredens, e-bike xxl tentoonstelling
• 18:00: Huldiging incl. liveoptreden met het WK lied
• 20:00: Afterparty met een live band
• 22:00: Feest met een DJ (gratis toegang)

 

Dit zijn de hotspots van Ischgl

Ontvang nu handige tips over Ischgl. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.