Buiten de gebaande paden haal je meer uit Phuket

Phuket staat onder reizigers vooral bekend om de mooie stranden, het reusachtige witte Boeddhabeeld en de bijzondere natuur. Phuket heeft buiten de vele bekende trekpleisters, nog veel meer mooie, verborgen plekjes, waarvan een aantal zelfs bij de locals minder bekend zijn. Redenen genoeg om Phuket te bezoeken tijdens een reis naar Thailand.

Populair

Met een jaarlijks bezoekersaantal van vijftien miljoen mensen is Phuket de meest populaire toeristische bestemming in Thailand. Daarnaast staat het ook bekend als één van de mooiste eilanden van Thailand. De diverse natuur, de vele witte stranden, de vriendelijke locals en mooie uitzichten zijn het waard om zelf te beleven. Maar, er is veel meer te halen uit een bezoek aan Phuket dan reizigers nu over het algemeen doen. Denk bijvoorbeeld aan adembenemende uitkijkpunten, minder bekende natuur hotspots en verborgen tempels.

Prachtige uitkijkpunten onder het genot van de Thaise keuken

Eten met een mooi uitzicht op een ongekend niveau kan bij Wassa Homemade Bar. Dit restaurant bevindt zich bij Patong Beach, op een berg te midden van overweldigende natuur. Elk plekje op het openluchtterras biedt mooi uitzicht en een bezoek is vooral aan te bevelen tijdens zonsondergang. De reis ernaartoe is door de moeilijke bereikbaarheid weliswaar een uitdaging, maar bij aankomst zorgt het panorama uitzicht en een tropische cocktail dat dit direct vergeten wordt.

Het door natuur verborgen Pha Chom Tawan restaurant wordt door bezoekers beschreven als een verborgen schat. Dit restaurant is vooral populair onder locals en is een perfecte afsluiter van een bezoek aan de kleine, verborgen stranden Nakalay en Yae die zich net onder de berg van het restaurant bevinden. Naast de Thaise specialiteiten wordt hier vooral verse vis en schaaldieren geserveerd. Wederom is het uitzicht van het restaurant kenmerkend en al een reden op zichzelf om een kijkje te nemen, het lekkere eten is een extra pluspunt.

 

 

Ontdek verantwoorde wildlife in Phuket

Het beklimmen van de Monkey Hill wordt beloond met een prachtig uitzicht op Phuket Town, maar de echte beloning is de weg ernaartoe. Na een paar honderd meter bevindt zich namelijk, wat de naam al doet verklappen, een groep apen die allesbehalve mensenschuw zijn en daardoor te gek om van dichtbij te bewonderen. Een bezoek in de avond is aan te raden; de temperatuur is dan wat gedaald, wat het makkelijker maakt om de berg te beklimmen en bovendien zullen de aapjes zich minder snel verbergen door de hitte.

 

De leukste hotspots in Bangkok in een Insider Travel Guide

Download hem hier gratis. Alleen vandaag ontvang je de Bangkok reisgids gratis in je e-mail.

 

 

Voor een unieke ervaring is een bezoek aan één van de olifantenparken in Phuket aan te raden, zoals bijvoorbeeld de Phuket Elephant Sanctuary en Phang Nga Elephant Park. Deze olifantenkampen hebben een legale status en staan voor goede zorg voor de olifanten. Een verantwoorde activiteit dus met deze bijzondere dieren! Je leert hier over de verzorging van de olifanten, de geschiedenis en er is bij Phang Nga Elephant Park de mogelijkheid om met de dieren te zwemmen en ze een wasbeurt te geven.

Op zoek naar spiritualiteit

Naast de wereldberoemde witgekleurde Big Buddha in Phuket, heeft Phuket ook een minder bekende, gouden exemplaar. Deze boeddha bevindt zich bij de bijzondere tempel Wat Khao Rang en is wat makkelijker in zijn geheel te fotograferen dan de grote witte boeddha. De tempel zelf is heel vredig en welbezocht door voornamelijk families en monniken.

 

 

Een andere tempel die veel over het hoofd wordt gezien is Wat Srisoonthorn. Deze tempel met een 29-meter hoge slapende boeddha, ligt vlakbij het centrum van Phuket en is omgeven door veel natuur. Een prachtige gelegenheid om tot rust te komen en tegelijkertijd te leren over de cultuur van de lokale bevolking.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.