41.000 fietsers en wandelaars bezoeken de Fiets & Wandelbeurs 2020 in Utrecht

Ruim 41.000 sportieve en recreatieve liefhebbers hebben de combinatie van Fiets en Wandelbeurs, E-bike Xperience en Bike MOTION Benelux bezocht. Drie dagen lang was in Jaarbeurs Utrecht een enorm aanbod te vinden op het gebied van (sportieve) fietsen, e-bikes, actieve vakanties en outdoorartikelen. Ondanks alle berichtgeving rond het coronavirus, was het een succesvolle start van het fiets- en wandelseizoen.

Koop kaartjes met korting

Klik hier voor kaartjes met korting

Tevreden

Theo Jorna, directeur van de Fiets en Wandelbeurs: “We zijn heel tevreden over de opkomst. Wel zagen we dat er meer ticketkopers thuis zijn gebleven dan gebruikelijk. De bezoekers gingen overigens heel relaxed om met de corona-kwestie.” Sanne van Heteren, Brand Manager Bike MOTION Benelux en E-bike Xperience bij Jaarbeurs: “We kijken samen met de exposanten terug op drie geslaagde events, waar tienduizenden testritten werden gemaakt.”

 

 

Themaland Duitsland

Duitsland was dit jaar themaland van de Fiets en Wandelbeurs. De natuurgebieden en de prachtige routes bij onze oosterburen stonden volop in de schijnwerpers. In het lezingprogramma was een aparte zaal gereserveerd voor Duitsland. Deze zat mudvol bij de lezing over fietsen langs de Duitse Donau door Robert van Weperen en ‘Fietsen langs Duitse rivieren naar Praag’ door Jan Oude Hengel en Eveline Bremmer.

Heidelberg had een replica van de eerste fiets

Heidelberg had een replica van de eerste fiets

 

 

160 presentaties

Ook veel andere lezingen waren populair; vaak waren er méér belangstellenden dan stoelen in de zaal. Wandelblogger Bregje Schipper bleek een echte publiekstrekker met haar relaas over de Camino Portugués. Tjerk Ridder kreeg de handen op elkaar met zijn theatervoorstelling Bonne Route! En Bert Sitters scoorde goed met ‘Fietsen in Frankrijk’, evenals Jessica de Korte, die onder meer het fietsen in Oostenrijk en Denemarken (Oostzeeroute) belichtte.

Veel activiteiten

Bezoekers konden terecht op maar liefst vijf informatiemarkten, waar meer dan tweehonderd vrijwilligers belangeloos advies gaven over routes en uitrusting. En kinderen konden zich uitleven tijdens hun tocht langs de Hicle Family Route, met actviteiten als mountainbiken, ringsteken op de fiets en Fiets-je-Schilderij.

 

Ook bij Fietsrondje.nl was het gezellig druk

Het team van Bert Sitters, van Fietsrondje.nl gaf handige routekaarten weg van de Duitse regio Hessen en het publiek kon een verloot een handige houder voor je smartphone op de fiets winnen. Honderden bezoekers hebben meegedaan en de volledige voorraad brochures was op aan het einde van de beurs. Tot vlak voor sluitingstijd werden de fietskaarten dankbaar meegenomen.

(een deel van) het Fietsrondje.nl team

Het Fietsrondje.nl team

Data van de Fiets & Wandelbeurs in 2021

De Fiets & Wandelbeurs is volgende jaar op zaterdag 20 en zondag 21 februari 2021.

Comments are closed.