Lente skiën in de Franse bergen

Goed nieuws! Dat de lente is begonnen betekend nog niet dat je de ski’s op moet bergen. Vanaf 20 maart nemen 26 Franse skigebieden in onder meer de Alpen, de Pyreneeën en de Vogezen deel aan de tweede editie van ‘Printemps du ski’ (Lenteski). Een feest voor alle wintersport liefhebbers, ook voor de beginners. Skiën in de lente heeft een groot aantaal voordelen: de temperaturen zijn aangenaam, de sneeuw is nog goed, de prijzen scherp, de pistes rustig en er is een groot aanbod aan activiteiten.

Ideale weersomstandigheden

Wie van skiën houdt, gaat maar wat graag een lang weekend naar een van de talloze Franse skigebieden die in de lente open zijn (soms zlefs tot begin mei, zoals Tignes). Vooral voor beginners is het een waar paradijs. De dagen worden langer en je wil zo lang mogelijk genieten van het mooie weer. In deze tijd van het jaar is de sneeuwkaliteit zo goed dat beginners hier hun hart kunnen ophalen.

 

 

Een skipakket kopen (lift pas, ski lessen en materiaal huur) = een beginnerspakket voor volwassenen gratis

Wie in de lente skiet, is flexibeler in de duur van zijn verblijf. Een (lang) weekend of een kort verblijf in de Franse bergen is dan veel eenvoudiger doordat overnachtingen, activiteiten en skilessen scherper geprijsd zijn. Heb je nog nooit op ski’s of een snowboard gestaan? Geen probleem: in veel gebieden kun je een alles-in-een pakket huren. Dit is inclusief een skipas, begeleiding door een ski leraar en verhuur van materiaal. En ga je samen met iemand die wel kan skiën en ook zo’n pakket wil, dat is het voor jou als beginner gratis!

 

 

Minder mensen op de piste en nog meer activiteiten

Tijdens de vakantieperiodes zijn de Franse skigbieden drukbezocht, wat al minder het geval is in de lente, vooral rond Pasen. Zeker voor beginnende skiërs is dit een enorm voordeel wanneer je je eerste meters op de pistes maakt.

Bovendien kun je in de Franse skigebieden tal van andere activiteiten plannen die nog leuker zijn dankzij het zachte weer: sneeuwschoenwandelingen, fat bike tochten, parapente. Een sportief programma om van de bergen en het mooie weer te genieten!

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

De Lenteski voorziet ook een rijke programmering voor feestbeesten van alle leeftijden! Dans de hele nacht door op de besneeuwde pistes op tal van muziekfestivals zoals Tomorrowland Winter (Alpe d’Huez) of Radio Meuf Festival (La Clusaz). Ook voor kinderen zijn er in verschillende skigebieden leuke verrassingen, zoals het Festival des P’tites Canailles en Moufles, in Saint François Longchamp. Je zet de lente gegarandeerd goedgezind in!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.