Dit zijn de marathons in Tsjechië in 2020

Rennend door de binnenstad van Praag, Karlovy Vary of één van de andere Tsjechische steden. Dit jaar worden meerdere (halve) marathons georganiseerd in verschillende regio’s van Tsjechië. Vanaf mei trekken duizenden hardlopers hun loopschoenen aan om enkele kilometers door Bohemen, Moravië en vele andere uithoeken van het land te rennen.

Karlovy Vary, West-Bohemen

Na het prestigieuze Karlovy Vary Filmfestival bereidt het kuuroord zich voor op de marathon die op 16 mei zal plaatsvinden. De Mattoni Karovy Vary Half Marathon zal door het stadscentrum lopen en vervolgens door de beboste vallei die Karlovy Vary omringt. De 21 kilometer lange route gaat langs enkele onmisbare plaatsen zoals het opmerkelijke Grand Hotel Pupp. Na deze inspanning kunnen hardlopers comfort vinden in één van de vele luxe hotels zoals het Spa Resort Sanssouci of het Imperial hotel.

České Budějovice, Zuid-Bohemen

Op 31 oktober 2020 zal de hoofdstad van Zuid-Bohemen, České Budějovice, de jaarlijkse halve marathon organiseren. De race begint vanaf het centrale plein omringd door prachtige barokke huizen en volgt een zeer aangename route door de kronkelende straten van de stad en langs de oevers van de rivier, waar de lokale bevolking aanwezig is om de hardlopers aan te moedigen en te ondersteunen. Zodra de race is afgelopen hebben de deelnemers een biertje verdiend dat gebrouwen is in de legendarische Budějovický Budvar-brouwerij.

 

Dit zijn de hotspots van Tsjechië

Ontvang nu handige tips over Tsjechië. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Olomouc, Midden-Moravië

Op 30 augustus 2020 wordt voor de 11e keer de Mattoni Olomouc Half Marathon georganiseerd in de Moravische stad Olomouc. Jaarlijks zijn er bijna 6000 deelnemers die hun weg volgen langs de barokke architectuur. De race start en eindigt in het historische centrum. De route gaat onder andere door het Smetanovy Sady-park en de lopers zullen langs de mooiste plekken van de stad komen zoals de kolom van de Heilige Drie-eenheid geregistreerd op de lijst van het werelderfgoed van UNESCO.

Ústí nad Labem, Noord-Bohemen

Geniet van diverse landschappen tijdens de halve marathon van Ústí nad Labem welke op 19 september 2020 zal plaatsvinden. Vertrekkend vanuit het stadscentrum kunnen lopers genieten van een buitengewone race waarbij elke kilometer een andere uitzicht biedt. Je rent tussen de oevers van de Elbe vanwaar het mogelijk is om de ruïnes van het kasteel van Střekov te zien. Geniet vervolgens van het uitzicht op de bergen in het noorden en kom door het industriële landschap van de stad Ústí nad Labem. Deelnemers zullen aangenaam verrast zijn door deze route.

 

 

Praag

Sportliefhebbers die van stedentrips houden zullen de marathons die in de Tsjechische hoofdstad plaatsvinden niet willen missen. De wedstrijden zijn een geweldige kans om voet te zetten op de kasseien van de Karelsbrug en de Oude Stad. Op 11 oktober 2020 viert Volkswagen Prague Marathon haar 25-jarig jubileum. De race is één van de bekendste van Tsjechië en jaarlijks doen er bijna tienduizend deelnemers uit 85 verschillende landen aan mee. De wedstrijd start en eindigt bij het Oude Stadsplein in Praag en gaat door de historische binnenstad.

 

 

Op 5 september 2020 vindt de Prague Relay plaats, een estafetterace van 20 kilometer waarbij elk team uit vier deelnemers bestaat. Het is de ideale gelegenheid om de teamspirit en de adrenaline samen te voelen. Er worden gedurende drie dagen diverse wedstrijden georganiseerd. Ook zal er een picknick en een openluchtfeest zijn. Op 5 september om 19:30 klinkt het startschot van de Birell Prague Grand Prix. Een hardlooprace dat dit jaar zijn 25-jarige jubileum viert. De race is 10 of 5 km. (GEANNULEERD)

Meer informatie: www.runczech.com

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.