Toerisme Oost-Vlaanderen geeft 50% korting via Rap op Stapkantoren in heel Vlaanderen

De krokusvakantie staat voor de deur, maar niet voor iedereen. Een op vier Vlamingen kan zich geen volle week vakantie veroorloven. Een op vijf Vlaamse kinderen groeit zelfs op in een gezin dat nooit op vakantie gaat. Toerisme Oost-Vlaanderen wil mensen met een beperkt budget alvast inspireren om vakantie te nemen in Oost-Vlaanderen. Via alle Rap op Stapkantoren in Vlaanderen geeft de vzw vanaf nu 50% korting op haar volledige aanbod aan toeristische kaarten en gidsen.

Rap op Stap

Iedereen verdient vakantie! Het is het credo van het Steunpunt Vakantieparticipatie. Vakantie brengt niet alleen rust, het haalt mensen vaak ook uit het isolement waar ze door omstandigheden in vertoeven. Door armoede bijvoorbeeld. Wie het met weinig moet doen en toch graag op vakantie wil, kan sinds 2013 terecht bij Rap op Stapkantoren, laagdrempelige reiskantoren voor personen met een financiële beperking. Lid worden hoeft niet. Een afspraak maken ook niet. Je stapt zo naar binnen en wordt – vaak door vrijwilligers – op weg geholpen naar vakantieformules met korting. Daar voegt Toerisme Oost-Vlaanderen nu ook een deeltje inspiratie aan toe. Op al hun fiets- en wandelkaarten en toeristische gidsen krijgen klanten van Rap op Stapkantoren een korting van 50%. Zo kunnen ze zich degelijk informeren voor een mooie vakantie dicht bij huis, in Oost-Vlaanderen.

 

 

Vakantie dicht bij huis

“Rap op Stapkantoren bereiken intussen over heel Vlaanderen en Brussel meer dan 25.000 personen,” zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert. “Om hen duidelijk te maken dat je een mooie vakantie ook in eigen land kan beleven, geven we hen een permanente korting van 50% op onze toeristische publicaties.

 

 

Die staan bol van inspiratie voor fiets- of wandelvakanties in Oost-Vlaanderen. In Rap op Stapkantoren vind je daarbovenop ook informatie over logies met sociale tarieven. Zo wordt die vakantie ook een haalbaar plan, ook voor mensen met een beperkt budget.”

Oost-Vlaanderen

De provincie Oost-Vlaanderen telt het grootste aantal Rap op Stapkantoren van alle provincies. Dat is volgens Grillaert te danken aan de ondersteuning die de provincie Oost-Vlaanderen biedt en de actieve promotie die ze voor Rap op Stap voert. “Rap op Stapkantoren genieten financiële, promotionele en inhoudelijke ondersteuning in Oost-Vlaanderen. Zo kent de provincie ook in 2020 subsidies toe voor de opstart van nieuwe kantoren in Oost-Vlaanderen. Dat laten we begin maart ook rechtstreeks weten aan alle gemeenten die nog geen Rap op Stapkantoor hebben.” Wie zich vandaag al wil informeren over deze subsidie kan terecht op de site. Een overzicht van alle Rap op Staplocaties vind je op de website van Iedereen Verdient Vakantie.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.