Winters wandelen in de pure Scheldenatuur met de Waterlanden gids van Toerisme Oost-Vlaanderen

Wandelen langs oude Scheldebochten luidt de ondertitel van de nieuwste wandelgids van Toerisme Oost-Vlaanderen. Met Waterlanden duik je dan ook diep in een van de mooiste natuurgebieden van de provincie, waar een breed uitwaaierende oerrivier, een voorloper van de Schelde, het landschap boetseerde tot wat het vandaag is: een groene lappendeken van bloemrijke weiden, dooraderd met grachten en kanaaltjes en omzoomd door turfputten.

Hier vind je rust, echte stilte, bijzondere fauna en flora en dat occasionele topadresje waar je na het wandelen graag je voeten onder tafel schuift.

Het wandelnetwerk Kalkense Meersen – Donkmeer is een knooppuntnetwerk met 165 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden. Je vindt het op een klein half uurtje fietsen van Gent langs de linkeroever van de Schelde. Het natuurgebied lag lange tijd als een goed bewaard geheim verborgen tussen Wetteren, Laarne, Berlare en Wichelen. Maar sinds het deel uitmaakt van het Sigmaplan om gecontroleerd overstromingsgebied te creëren voor de machtige Schelde en er ook een wandelnetwerk in werd uitgetekend, is het gebied uitgegroeid tot een volwaardige trekpleister voor natuurliefhebbers, wandelaars, ornithologen en amateurfotografen.

 

 

“Een wandelgids voor dit gebied kon dan ook niet langer uitblijven,” zegt gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert. “Een knooppuntnetwerk leent zich perfect voor wie graag op eigen houtje routes uitstippelt, maar we merken in praktijk dat wandelaars zich ook graag naar de betere plekjes laten leiden.

 

 

Een gids als Waterlanden is de ideale metgezel voor wie het wandelnetwerk Kalkense Meersen – Donkmeer écht wil ontdekken, met een goede dosis geschiedenis, uitgekiende wandelroutes en leuke adresjes om na het wandelen iets te eten, te drinken, of zelfs te overnachten. Het gebied is divers genoeg om er een weekendje van te maken.”

Waterlanden is de zevende publicatie in een serie fiets- en wandelgidsen van Toerisme Oost-Vlaanderen, waarin eerder dit jaar ook de fietsgids Overstromen verscheen. De zes routes van gemiddeld tien kilometer vertrekken elk vanuit een van de omliggende dorpskernen, lopen alle via knooppunten en sluiten op elkaar aan, wat combinaties tussen twee of meerdere lussen mogelijk maakt. De wandelgids telt 104 pagina’s, kost zes euro en bestel je best online. Ook de 6 andere gidsen uit dezelfde reeks zijn online te koop.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.