Dit zijn de nieuwste e-bikes van Cannondale

In een fietsland als Nederland vergeten we al te vaak dat er genoeg mensen zijn die nog niet fietsen. Zij lopen, maken dagelijks gebruik van het openbaar vervoer of pakken de auto. Hoewel e-bikes steeds gebruikelijker worden in het dagelijkse leven, wordt dit alsnog gezien als cheaten. De mythe dat fietsen op een e-bike niet als fietsen gezien kan worden is volkomen onzin, al helemaal wanneer het alternatief het pakken van een auto is.

Steeds meer mensen kiezen voor een e-bike en laten hiervoor hun auto staan. E-bikes vervangen niet alleen de traditionele fiets, maar ook steeds vaker de auto.

Het is gebleken dat fietsers op een e-bike langere afstanden afleggen dan fietsers zonder ondersteuning, daarom zijn e-bikes ideaal voor het fietsforenzen. Een e-bike is een gezonde en duurzaam alternatief waar de aankomende jaren steeds vaker voor gekozen zal worden. Wat we ook niet moeten vergeten is dat niet iedereen het uithoudingsvermogen van een wielrenner heeft, door het fietsen laagdrempeliger te maken wordt het voor meerdere mensen aantrekkelijk. E-bikes worden daarnaast niet even sexy gevonden als een mooie racefiets, maar Cannondale weet daar wel raad mee met hun nieuwe e-bikes. De 2020 Neo familie van Cannondale, een topmerk van Dorel Industries, Inc. (TSX: DII.B, DII.A)- zorgt dit jaar voor meer plezier, snelheid en langere afstanden. Dit is een uitgebreid artikel waarin per fiets een overzicht wordt gegeven van de motor, ondersteuning, varianten, framematen en het profiel van de fietser. Tot slot wordt er dieper ingegaan op de Cannondale app en sensor.

Treadwell Neo

Vorig jaar verscheen de Treadwell en nu is de elektrische ondersteunde variant van deze plezierige fiets gelanceerd, de Treadwell Neo. De fiets is prettig en licht in het gebruik, heeft een lage stang en haalt zijn inspiratie uit de motorcross. De Treadwell Neo biedt een ontspannen en comfortabele rijhouding en is voorzien van het lichte en onopvallende X35-aandrijfsysteem van Mahle ebikemotion. De Treadwell Neo heeft een IntelliMount-stuurpen, waarmee je makkelijk je smartphone op je stuur plaatst. Gebruik in combinatie met de wielsensor, de Cannondale-app als dashboard voor je fiets, waarin informatie over je snelheid, afgelegde afstand, verbrande calorieën en bespaarde CO2-uitstoot staan afleest. Ook laat het je weten als de fiets een onderhoudsbeurt nodig heeft. Hiermee weten ze de fietser op een nieuwe manier in verbinding te brengen met de fietsbeleving en de fiets.

 

 

Neo EQ

De Treadwell Neo is in twee varianten verkrijgbaar: de Neo en de Neo EQ. De Neo is de basis fiets zonder extra attributen, de Neo EQ is compleet uitgerust met voordrager, spatborden en verlichting. Beide varianten zijn verkrijgbaar in twee soorten frames: het standaard model en de remixte -het unisex model met lage instap.

Technology

Het X35-systeem bestaat uit een een compacte motor van 250W die in de achternaaf zit. De accu van 250Wh zit in de onderbuis weggewerkt en is eenvoudig op te laden via een poort in het frame. De Treadwell Neo is voorzien van drie ondersteuningsniveaus: van een licht duwtje in de rug van gemiddeld 15 km per uur tot een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Met de verlichte knop op de bovenbuis bedien je de fiets. Hiermee schakel je de fiets aan en uit, kies je het ondersteuningsniveau, schakel je de verlichting aan en zie je in één oogopslag hoeveel batterij je nog hebt. Het gehele X35-systeem weegt slechts 3,5 kg waardoor de Treadwell Neo comfortabel licht blijft.

 

 

Cannondale richt zich met de Treadwell Neo op een jongere generatie die zich dagelijks bezighoudt met wellness en sport. De millennials trainen vaker, eten slimmer en roken minder dan voorgaande generaties. Ze maken gebruik van apps om hun trainingen bij te houden en zoeken regelmatig informatie op om er een gezondere leefstijl op na te houden. Technology is zeer belangrijk voor deze generatie en zitten gemiddeld 5 uur per dag op hun telefoon

Canvas Neo

De Canvas Neo is een robuust, stijlvol model die comfort met snelheid weet te combineren. Gebruik deze ideale elektrische stadsfiets om te touren of om buiten de stad te crossen. De mtb-geometrie biedt een rechte zithouding wat veel overzicht biedt in het drukke verkeer en prettig fietst tijdens langere afstanden.

Canvas Neo Remixte

De Canvas Neo-modellen zijn in twee varianten verkrijgbaar: de standaard variant komt met een bovenbuis en Remixte, unisex ontwerp, met lage instap. De Canvas Neo 1 en 2 Standaard zijn in de maten S, M,L en XL verkrijgbaar. De Remixte modellen zijn in de maten S,M en L verkrijgbaar.

Alle modellen zijn voorzien van 29” wielen met brede, gripvaste Schwalbe G-One Speed-banden. Deze uitblinkers gaan razend snel, zijn wendbaar en absorberen hobbels en putdeksels. De fiets is compleet uitgerust met minimalistische bagagedrager, volledige spatborden en uitklapbare standaard – ideaal voor het dagelijkse woon-werkverkeer en voor tour gebruik. De heldere voor- en achterlichten en reflecterende elementen op het frame en carbon voorvork zorgen ervoor fietsers zien en gezien worden.

Technology

De Canvas Neo is uitgerust met Bosch’ nieuwste Performance Line CX systeem, het meest veelzijdige aandrijvingssysteem die de fabrikant aanbiedt. De muisstille en ultralichte Bosch Performance Line weegt slechts 2,9 kg en ondersteunt tot 25 km per uur. Het heeft een aandrijving van 250W en is voorzien van de 500Wh Bosch PowerTube. Daarnaast is het mogelijk om op het frame een tweede accu te plaatsen voor dubbel de afstand en dus dubbel plezier. De benodigde kabels zijn vooraf al geïnstalleerd waardoor klussen aan de fiets niet nodig is. De ingebouwde accu wordt beschermd door een fraai vormgegeven cover zonder dat deze afdoet aan de elegante en mooie vormgeving van de fiets.

Het aandrijvingssysteem van Bosch in de krachtigste in zijn klasse. Het accelereert bijzonder dynamisch, reageert zonder vertraging en levert een constante vermogensafgifte. Dit systeem vermindert de trapweerstand bij het fietsen zonder ondersteuning. Daarnaast kost het fietsen boven de 25 km per uur geen extra moeite, waardoor normaal fietsen natuurlijk aanvoelt.

De Canvas Neo is is geschikt voor de jonge en sportieve fietsers, die stijlvol van en naar het werk wilt fietsen. Deze stedelingen willen met extra capaciteit snel en moeiteloos op hun bestemming aankomen.

Tesoro Neo X

De Tesoro Neo X is de SUV onder de fietsen. In het herontworpen frame zit de meest recente Bosch technologie en motor verwerkt. Met de mountainbike geïnspireerde frame en voorvork kan je nu nog verder tijdens het off-roaden, bikepacken en backroad trekking. De stevige, veilige en rammelvrije spatborden en bagagedrager en de felle voor- en achterlichten dagen je uit voor elk avontuur. Op asfalt of trambanen, putdeksels en in de drukke stad is de fiets makkelijk wendbaar.

Technologie

De nieuwe Performance CX is de krachtigste aandrijfeenheid van Bosch. Deze is compact, licht, biedt naadloze ondersteuning en brengt je moeiteloos op snelheid. Alle modellen maken gebruik van de 500Wh Bosch PowerTube accu, de Tesoro Neo X1 en X2 maken gebruik van de Bosch Performance CX aandrijving. Door de voorgemonteerde bedrading is het bij de standaard modellen mogelijk een tweede accu te plaatsen op het frame waarmee het bereik dubbel zo groot is. Alle benodigde kabels en mounts zijn in het frame verwerkt en zijn onzichtbaar wanneer deze niet in gebruik zijn. De Kiox kleurendisplay geeft je in één oogopslag alle benodigde ritgegevens, kunnen ritten worden geregistreerd en kan deze worden verbonden met de Bosch app.

Tesoro Neo X1, X2, X3

De Tesoro Neo X-modellen zijn in drie modellen verkrijgbaar: elk model is beschikbaar in de standaard variant met een bovenbuis en het unisex design Remixte met lage instap. De fiets wordt compleet geleverd met 29” wielen met brede, gripvaste Schwalbe G-One Speed-banden, spatborden, functionele bagagedrager en verwisselbare fietsstandaard. Naast dat de stuurpen verstelbaar is kan ook de zadelpen met vering worden versteld.

Deze on-road/off-road fiets richt zich op recreatieve fietsers en forensen die op zoek zijn naar comfort, vermogen en vertrouwen. De fietser is op zoek naar een trekkingfiets die ongeacht de wegomstandigheden presteert.

Quick Neo SL

De Quick Neo SL, een lichte en sportieve e-bike die gemaakt is voor stevige trainingsritten, een boodschap in de stad of om je hoofd te legen. De Quick Neo SL is pijlsnel, wendbaar en rijdt soepel dankzij de kleine maar krachtige elektrische ondersteuning. Het responsieve en wendbare gevoel van een racefiets en het comfort van het rechtop zitten zorgen voor extra comfort. De geavanceerde SmartForm C3-aluminium constructie en de full carbon voorvork houden de fiets levendig en licht. De OutFront-geometrie stuurt wendbaar en is extra stabiel bij hogere snelheden. Bij kleine frames komt het vaak voor dat de tenen het voorwiel raken, door het voorwiel iets verder te plaatsen is bij het huidige model minder kans dat dit zal gebeuren.

Quick Neo 2 – PD

Technologie

De fiets wordt ondersteund door het Mahle ebikemotion X35 systeem. De aandrijving weegt slechts 3,5 kg, wat de Quick Neo SL een van de lichtste e-bikes op de markt maakt. Het systeem omvat een compacte achterwielaandrijving en accu van elk 250 Wh. De componenten zijn weggewerkt in de onderbuis en kan eenvoudig worden opgeladen. De fiets heeft drie ondersteuningsniveaus en gaan van een licht duwtje in de rug tot een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. De aandrijving is zo subtiel en netjes weggewerkt dat de Quick Neo SL op het eerste gezicht niet eens op een e-bike lijkt.

Quick Neo SL 1 & SL 2

De nieuwe Cannondale Quick Neo SL heeft twee modellen: de Quick Neo SL 1 en de Quick Neo SL 2. De fietsen zijn in de volgende maten verkrijgbaar: Standaard: S, M, L en Remixte: S en L. Er zijn twee frame stijlen beschikbaar: een standaardversie met bovenbuis en een Remixte unisex-design met lage instap.

Alle modellen zijn uitgerust met 700x38c banden die soepel rijden over hobbels en putdeksels. Deze tweewieler is van alle markten thuis: zijn sportieve karakter inspireert fitness fanaten langere afstanden af te leggen en is daarnaast ook zeer geschikt voor het stadsgebruik. Het is mogelijk de fiets uit te breiden met een bagagedrager en spatborden. Tot slot zorgen de geïntegreerde lichten en reflecterende elementen ervoor dat je goed zichtbaar bent in het donker. Alle Quick Neo SL modellen zijn uitgerust met de Cannondale-wielsensor en de IntelliMount-stuurpen. Hierdoor weet Cannondale fietsers op een nieuwe manier in verbinding te brengen met hun fiets en de fietsbeleving nog meer te optimaliseren. Door je smartphone in de stevige houder op de stuurpen te plaatsen kan deze gelijk als dashboard worden gebruikt.

Cannondale richt zich met de Quick Neo op dertig en veertig jarigen die graag sporten. Met hun actieve leefstijl, letten zij op hun eetpatroon en wordt er regelmatig gesport. Ze focussen zich op de voordelen van een gezond leven zoals zelfverbeterening, fitheid en welzijn. Ook zijn ze op zoek naar de mogelijkheden om fietsen toe te voegen als een vorm van fitness aan het dagelijkse leven.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.