Emirates ondersteunt klimaatheldinnen op een conservatiemissie naar het Noordpoolgebied

Maak kennis met Ameera Mohamed Al Haranki Al Marzoogi, een Master studente uit de Verenigde Arabische Emiraten met een passie voor het verminderen van klimaatverandering en bewustwording bij de jeugd te creëren rondom duurzaamheidsproblemen. Rondom de UAE National Environment Day reisden Ameera en twee vrouwelijke collega’s af naar het Noordpoolgebied, een door Emirates ondersteunde reis, om de veranderingen als gevolg van de opwarming van de aarde te bestuderen en te observeren.

Het Noordpoolgebied

Het Noordpoolgebied bestaat uit gigantische ijsplaten waar ijsberen, spitsbergenrendieren en papegaaiduikers in harmonie leven met andere flora en fauna. Dit kwetsbare ecosysteem is één van de meest ongerepte plekken op aarde, maar dit fragiele ecosysteem ondergaat op versneld niveau de gevolgen van de klimaatverandering en stijgende temperaturen. De impact van de opwarming van de aarde heeft geresulteerd in een stijgende zeespiegel, onvoorspelbare weerspatronen over het gehele noordelijk halfrond, en het verlies van belangrijke biodiversiteit.

 

 

Poolexpedities

Ameera reisde in juni 2019 zes dagen lang als ClimateForce Global Ambassador van de 2041 Foundation onder het ‘Leadership on the Edge Programme’. De missie van de stichting is jonge mensen, bedrijfsleiders en politici te inspireren en te betrekken bij het aanpakken van klimaatverandering. Emirates ondersteunde Ameera, Maitha Al Zaabi en Shurooq Al Sharhan tijdens hun reis naar Noorwegen om zo de poolexpeditie te starten. Dit was de derde expeditie van Ameera, na eerdere reizen naar Antarctica in 2015 en 2016.

Tijdens de expeditie zagen Ameera en haar reisgenoten de smeltende gletsjers en afbrokkelende ijsbergen met eigen ogen. Plasticvervuiling en zeeafval hadden ook hun weg gevonden naar het Noordpoolgebied, een bevestiging van de urgentie om actie te ondernemen en de effecten van klimaatverandering te bestrijden.

Inspiratie voor de toekomst

Na iedere expeditie nam Ameera contact op met lokale scholen en universiteiten rondom haar expeditie ervaringen. Haar doel is de nieuwe generatie van duurzaamheidsleiders te inspireren en hen te informeren over recycling, hernieuwbare energie en duurzame gewoontes.

Ameera probeert ook op andere manieren verandering te brengen. Zo kwam ze met het idee een groene wasserette te openen, met gebruik van eco-efficiënte apparaten, biologisch afbreekbare wasmiddelen en tal van andere maatregelen om de impact van het bedrijf op het lokale milieu van de VAE te minimaliseren. Haar groene bedrijf is een voorbeeld voor lokale ondernemers in Ras Al Khaimah en hoopt dan ook hiermee andere ondernemers te inspireren haar te volgen.

Duurzaamheidsdoelen

Emirates biedt ondersteuning aan de missie naar het Noordpoolgebied als een extensie van haar belofte om conservatie-activiteiten en de bescherming van de biodiversiteit op de wereld te steunen. Duurzaamheid en de toekomst van de planeet zijn belangrijke onderdelen van de langetermijnplanning van de luchtvaartmaatschappij.

 

 

De luchtvaartmaatschappij blijft opkomen voor het behoud van fragiele ecosystemen en het beschermen van de biodiversiteit door middel van de Dubai Desert Conservation Reserve en de Emirates One&Only Wolgan Vally in Australië.

Daarnaast investeert Emirates in efficiënte vliegtuigen en slimmere vliegtechnieken die brandstofverbruik minimaliseren, evenals de reductie van plastic voor eenmalig gebruik tijdens vluchten en de installatie van zonnepanelen voor extra energiebenodigdheden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.