Dit zijn de nieuwe A350 XWB’s van Emirates

Emirates kondigde vandaag tijdens de Dubai Airshow aan een order te hebben geplaatst voor 50 A350-900 XWB-vliegtuigen ter waarde van US$ 16 miljard. Het eerste Emirates A350 XWB-vliegtuig, met Rolls-Royce Trent XWB-motor, wordt in mei 2023 verwacht en worden tot 2028 geleverd. De Emirates A380, momenteel het commerciële vlaggenschip van de luchtvaartmaatschappij, vloog door de lucht in een ongeëvenaarde luchtparade dat het begin van de Dubai Airshow 2019 aantoonde.

Toeschouwers en vliegtuigfanaten konden een spectaculaire formatie van drie Chinooks, drie Black Birds en drie Apache helikopters aanschouwen die de ruimte openden voor de Emirates A380, kort gevolgd door het luchtvertoningsteam van de VAE, Al Fursan, in een pijlformatie. Al Fursan werd op de hielen gevolgd door een A330 MRTT-tankvliegtuig, vier F-16 Fighter Falcons, een Boeing C-17 militairtransportvliegtuig en vier Mirage 2000 eenmotorige straaljagers. Alle 27 vliegtuigen vlogen langs de landingsbaan van de Dubai World Centre (DWC).

 

 

Grote order bij Airbus

HH Sheikh Ahmed bin Saaed Al Maktoum, Chairman en Chief Executive van Emirates, tekende de deal vandaag tijdens de Dubai Airshow met Guillaume Faury, Chief Executive Officer van Airbus. Het nieuwe contract vervangt het contract dat in februari werd getekend waarin Emirates aantoonde 30 A350’s en 40 A330Neo’s te willen aanschaffen.

HH Sheikh Ahmed zei: “Vandaag ondertekenen we met genoegen een bevestigde bestelling voor 50 A350 XWB’s, aangedreven door Rolls-Royce Trent XWB-motoren. Dit is het gevolg van intensief onderzoek naar de verschillende vliegtuigopties en de plannen voor onze eigen vloot. Emirates investeert al lang in moderne en efficiënte toestellen en we hebben vol vertrouwen in de prestaties van de A350 XWB.”

 

 

Een kleurrijke luchtvertoning

De Dubai Airshow werd geopend door een Emirates A380, versierd met het groene ‘Sustainability’ thema van de Expo 2020. De vliegtuigen vlogen over op een hoogte van 300 meter met een luchtsnelheid van 463 kilometer per uur. De zeven Al Fursan jets produceerden rooksporen in de kleuren van de VAE: rood, zwart en groen. Gezamenlijk was de luchtparade een kleurrijke start van de Dubai Airshow, die de vooruitgangen in burgerluchtvaart en ruimtevaart van de VAE viert.

De Emirates A380 werd bestuurd door Kapitein Abbas Shadan en Kapitein Patrick De-Roeck, met ondersteuning van eerste officier Colin Campbell.

Nauwkeurige samenwerking

De grote burgerluchtshow en militaire processie leken gemakkelijk samengesteld, maar er ging nauwkeurige planning en samenwerking tussen verschillende stakeholders aan vooraf. Het ministerie van defensie van de VAE, het leger en luchtmacht van de VAE, piloten van Emirates, Flight Operation Managers en de luchtverkeersleiding werkte allemaal nauw samen met de Dubai Airshow Flying Control Committee en beide luchtvaartautoriteiten (DCAA en GCAA) om alles in goede banen te leiden. De Emirates A380 steeg op vanaf de hub van de luchtvaartmaatschappij, Dubai International Airport (DXB) en vormde een vast patroon naar het oosten van de DWC voordat Al Fursan en de andere vliegtuigen samenkwamen tijdens de luchtparade om precies 14:00 uur, Dubai tijd.

Emirates is de grootste afnemer van de Airbus A380, ’s werelds grootste commerciële vliegtuig, met 113 toestellen in de vloot.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.