Dit zijn de evenementen en festivals in Jamaica in 2020

Het evenementenjaar van Jamaica is net zo kleurrijk en divers als het eiland zelf. Als je naar het derde grootste eiland in het Caribisch gebied wilt reizen, dan raden wij je aan, voordat je je vakantie plant, de uitgebreide evenementenlijst van de komende maanden te bekijken. Of je muziekliefhebber, fijnproever of atleet bent: het hele jaar door zijn er tal van mogelijkheden om het eiland met unieke sfeerrijke evenementen te leren kennen.

Reggae Month (februari 2020)

Op 6 februari 1945 werd reggae icoon Bob Marley geboren. Ter ere van hem heeft de Jamaicaanse regering februari officieel uitgeroepen tot ‘Reggaemaand’. Overal op het eiland, vooral in Kingston, wordt de ‘King of Reggae’ gevierd met veel livemuziek (www.jariajamaicamusic.com).

Jamaica Rum Festival (29 februari – 01 maart 2020)

In Hope Gardens, de botanische tuin van de hoofdstad, draait het twee dagen om de Jamaicaanse rum. Tijdens het evenement worden de verschillende stappen van rum productie getoond. Natuurlijk zijn er ook verschillende soorten en mengsels naar smaak. Fijnproevers leren ook welke rum bij welke gerechten past. En dat onder het genot van livemuziek van enkele van de beste artiesten op het eiland (www.jarumfestival.com).

 

 

Jamaica Blue Mountain Coffee Festival (21 maart 2020)

Jamaica is de thuisbasis van Blue Mountain Coffee, een van de beste en duurste soorten koffie ter wereld. Dit moet gevierd worden! Het Jamaica Blue Mountain Coffee Festival geeft inzicht in de koffieproductie: van het verbouwen van de koffieboon tot de gebrouwen warme drank. Het evenement vindt plaats in Newcastle, een kleine nederzetting in de Blue Mountains, die vanuit Kingston in minder dan een uur rijden kan worden bereikt.

Koffiebonen

Koffiebonen op Blue Mountain

Carnaval in Jamaica (10 januari – 28 april 2020)

Ook in Jamaica wordt carnaval uitbundig gevierd met kleurrijke en fantasierijke kostuums en trekt een groeiend aantal lokalen en toeristen aan. Hoogtepunten van “Carnaval in Jamaica” zijn de volgende evenementen; Bacchanal Jamaica (www.bacchanaljamaica.com), Jamaica Carnival, Ocho Rios Carnival en Xaymaca International. Absoluut hoogtepunt is de grote parade door de straten van Kingston op 19 april. Meer informatie op www.visitjamaica.com.

Kingston City Marathon (15 maart 2020)

Op 15 maart 2020 valt het startschot voor de tweede Kingston City Marathon. Bij de start van de Kingston City Marathon in 2015 namen bijna 1.000 atleten aan de verschillende competities; 5 en 10 kilometer als ook de halve marathon. In 2019 werd de hele marathon toegevoegd, waarbij sporters langs vele bezienswaardigheden van de hoofdstad lopen (www.kingstoncityrun.com).
photo Errol Anderson

Jakes off-road Triatlon (25 april 2020)

De oudste en zeker de meest charmante off-road triatlon ter wereld vindt jaarlijks plaats op de laatste zaterdag in april in Treasure Beach aan de zuidkust van Jamaica. Met 300 meter zwemmen in de zee, 25 kilometer op een mountainbike en 7 kilometer trailrunning, is dit een relatief korte triatlon – maar op een uitdagend terrein. Het beste van alles: de deelnamekosten ondersteunen sociale projecten in de Treasure Beach-gemeenschap (www.jakeshotel.com).

TMRW TDAY Culture Fest (28 april – 3 mei 2020)

Voor de vierde keer vindt dit evenement plaats in de Negril, “capital of casual”. Gedurende een lang weekeinde vinden aan het poeder witte strand van Seven Mile Beach verschillende sessies plaats met aandacht voor yoga, wellness en spirituele bewustwording. Tevens spelen gezondheid, gastronomie, alternatieve programma’s en muziek een belangrijke rol (www.tmrwtday.com).

Jamaica Ocho Rios Jazz Festival (7-14 juni 2020)

Jamaicanen houden van muziek – en dit beperkt zich niet tot reggae alleen. Jazz is ook erg populair. Het oudste jazzfestival in het Caribisch gebied vindt plaats op verschillende plaatsen, vooral in Ocho Rios, maar ook in de hoofdstad Kingston (www.ochoriosjazzja.com).

 

 

Boston Jerk Festival (26 – 27 juni 2020)

Een van de bekendste culinaire hoogstandjes in Jamaica is “Jerk”, vlees dat op een pittige manier is gemarineerd en wordt gegrild op pimenthout. Deze vorm van bereiding vindt zijn oorsprong in Oost-Jamaica. Op het Boston Jerk Festival, dat in het dorp Boston Bay ten oosten van Port Antonio plaatsvindt, is Jerk beschikbaar in alle variaties – inclusief de typische bijgerechten en warme sauzen (www.bostonjerkfest.com).

Reggae Sumfest ( 12 – 18 juli 2020)

Het Reggae Sumfest in Montego Bay, dat sinds 1993 elk jaar wereldwijd muziekliefhebbers inspireert, is het grootste reggaefestival van het Caribische gebied. Niet alleen traditionele roots-reggae wordt ten gehore gebracht – de moderne “riddims” van dancehall maken ook al lange tijd deel uit van het programma. Naast Jamaicaanse muziekgrootheden zijn regelmatig internationale sterren uit muziekgenres zoals R’n’B, Hip Hop of Soul vertegenwoordigd (www.reggaesumfest.com).

Ga voor meer informatie over Jamaica naar www.visitjamaica.com

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.