Zo blijf je fris tijdens een lange autoreis

Houd je van de vrijheid die op vakantie gaan met jouw eigen auto betekent? Een leuke reis valt of staat met een goede voorbereiding, wat betreft de route en wat betreft een stressvrije vakantie. Hoe blijf je fris onderweg, heb je alles bij je om wakker achter het stuur te blijven zitten en hoe zorg je ervoor dat je passagiers een prettige reis hebben?

Roadtrip Oregon

Een roadtrip door Oregon

Jouw vakantiebudget

Met wat handige tips maak je de langere rit naar de vakantiebestemming tot een deel van jouw vakantie. Kortom: jouw vakantie begint wanneer je in de auto stapt! Natuurlijk kun je een autovakantie zo duur of zo goedkoop maken als je wilt. Door te besparen op je vaste lasten door het jaar heen kun je (eventueel in combinatie met je vakantiegeld) een leuk bedrag bij elkaar sparen voor jouw trip door Europa. Tarieven voor energie vergelijken en jaarlijks andere vaste lasten onder de loep nemen helpt hierbij.

 

 

Beste route en leuke tussenstops

Heb je de route al gepland voor je reis, of reken je op de routeplanner die je bij je hebt in de auto? Wees extra zeker van je zaak door te kiezen voor het meenemen van een extra route op papier. Bewaar deze bij jouw autopapieren en je hebt altijd een plan B bij je wanneer de routeplanner uitvalt. Handig: met een papieren route hoef je geen mobiel internet te gebruiken op je mobiele telefoon voor het vinden van de juiste route. Bekijk hoe de route loopt en plan na zo’n 6 uur rijden echt een tussenstop in bij een goedkoop hotel onderweg. Reis je met kinderen? Dan is een hotel aan de snelweg met een zwembad of een speeltuin een must!

Water en andere drankjes aan boord

Ben je een echte fan van een goede kop koffie of espresso? Kijk dan eens naar de Aeropress. Met dit handige apparaatje zet je onderweg zonder stroom een uitstekende shot (of een doppio) binnen een handomdraai. Investeer in een goede thermosfles voor heet water en neem jouw favoriete gemalen koffie mee! Zo kun je op een parkeerplaats even bijkomen. Een paar flessen (bruisend) water en een fles lekkere limonadesiroop plus bekertjes zijn voldoende om de dorst onderweg te lessen. Vochttekort is een van de voornaamste redenen voor vermoeidheid. Blijf dus onderweg goed drinken.

 

 

In vrijheid reizen

Boek jouw hotels voor onderweg ruim vooruit. Boek je via websites als Booking.com? Dan kun je in veel gevallen tot 24 uur voor aankomst gratis annuleren. Dat reist toch net iets prettiger en zekerder. Probeer ook niet overal de maximale toegestane snelheid te rijden en neem af en toe een alternatieve route. Dat scheelt brandstof en soms ook tol en kan vaak prachtige verrassingen opleveren.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.