Dit zijn de 5 leukste skisafari’s door de regio’s van Tirol

Een skisafari is de perfecte afwisseling voor wintersporters die meer uit het Alpenlandschap willen halen. Ruil de auto in voor een paar ski’s en ga alleen of met een gids op zoek naar de Tiroolse ‘Big Five’; hoogtemeters, pistekilometers, bergtoppen, panorama en plezier! Het aanbod is groot en er zijn verschillende hotelarrangementen in combinatie met de mooiste skisafari’s door de omliggende gebieden.

Dit zijn de vijf geselecteerde skisafari’s in Tirol

In de Kitzbüheler Alpen wacht in totaal 2.750 km aan piste op de skisafari-fans. Met de Super Ski Card worden maar liefst zes skigebieden met elkaar verbonden. Van gezinsvriendelijke tochten tot aan de kilometervreterronde voor de profs of een safari voor genieters, voor elk niveau is er een goede keuze. De auto heb je niet nodig, met de gastenkaart kom je gratis met bus of trein van het ene skigebied naar het andere. De tochten zijn op eigen initiatief te beleven of te boeken onder begeleiding van een gids.

 

 

Geplande skisafari-tochten: op pad in het Zillertal

Tijdens de Höhenmeter-Fresser-Runde (hoogtevreterstocht) voor ambitieuze skiërs in het skigebied Mayrhofen leg je, bergop- en bergafwaarts, 14.000 meter af. De Genussrunde (safari voor genieters) is perfect voor fijnproevers. De Gletscherrunde in Hintertux gaat naar het eeuwige ijs en in de Zillertal Arena ga je op zoek naar de meest fotogenieke plekken. Met de Zillertaler Superskipass zijn routes in al deze skigebieden mogelijk.

Gevarieerde skisafari met de snowcat in Galtür

Naast de schilderachtige schoonheid van het Silvretta-gebied maken ook de vervoersmiddelen het tijdens deze safaritocht extra speciaal. Behalve ski’s, minibussen en de kabelbaan worden er ook pistebully’s ingezet.

 

 

De georganiseerde eendaagse tour leidt van Galtür via de Zeinisjoch naar Montafon in Vorarlberg, dan naar de Bielerhöhe en via de rustige Vermunt weer terug naar het startpunt. Om aan deze skisafari mee te doen heb je wel een reservering en een extra ticket naast je skipas nodig.

De ‘Run of Fame’ op de Arlberg

Met de Ski Arlberg-pas kun je gebruik maken van alle liften en kabelbanen over een afstand van 85 km aan pistes en een hoogtemeter verschil van 18.000 meter. Tijdens deze sportieve Run of Fame ‘volg’ je de grote legendes van de Arlberg. De skitour leidt door Rendl in St. Anton am Arlberg, gaat via St. Cristoph naar Zürs en Lech om te eindigen in Warth.

 

Dit zijn de hotspots van Ischgl

Ontvang nu handige tips over Ischgl. Alleen vandaag ontvang je deze gratis!

 

Op skisafari vanuit Landeck

Wil je het westen van Tirol eens bekijken? Dan is Landeck het ideale startpunt voor een skisafari. Vanaf hier bereik je gemakkelijk de omliggende gebieden zoals de Arlberg, in Paznaun of de zonnige hoogvlaktes van Serfaus-Fiss-Ladis. Er zijn verschillende hotels die een arrangement met skisafari aanbieden. De overnachting, tickets voor de liften en een rit met een bus zijn dan inbegrepen. Voor gasten in de regio rijdt er dagelijks een pendelbus naar omliggende regio’s.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.