Maak gebruik van de nieuwe liften in de skigebieden van Tirol

De Tiroolse skigebieden behoren tot de modernste ter wereld en investeren jaarlijks in nieuwe liften en de piste-infrastructuur om de kwaliteit te waarborgen en verder te verbeteren. Voor komend winterseizoen wordt er rond € 300 miljoen geïnvesteerd. Tegelijkertijd introduceert Tirol Tourist Board een nieuwe wintercampagne ‘True Sport’ onder het motto ‘Puur Tirol. Puur Sport’, om de vele buitensportmogelijkheden die de regio biedt onder de aandacht te brengen.

Puur Tirol. Puur Sport neemt de kijker in een aantal video’s mee naar de buitenactiviteiten in Tirol. Zo kun je schaatsen op de Piburger See, een lieflijk meertje achter de bergrug aan het begin van het Ötztal, of kajakken op de Achensee, in de winter een witte oase van rust. Of ga de uitdaging aan in het Gschlösstal in Osttirol, waar je het grootste ijspark van Tirol vindt. Puur Sport is ook genieten van de imposante bergwereld en je skispoor zetten op de Stubaitaler gletsjer.

 

 

Vervanging oude liften en verbetering infrastructuur

In tal van bestemmingen worden ‘oude’ installaties vervangen door moderne liften, waardoor de capaciteit en het comfort wordt vergroot. Hieronder een greep uit de noviteiten en nieuwe liften in onder meer St. Anton am Arlberg, Tiroler Zugspitz Arena, SkiWelt, Ischgl en Sölden.

St. Anton am Arlberg

In St. Anton wordt de Schindlergratbahn herbouwd en maakt de oude lift plaats voor een 10 persoonsgondel. Het ‘voormalige’ eindpunt van lift wordt in de nieuwe constructie een tussenstation. Wie blijft zitten, bereikt het nieuwe bergstation 420 meter verder naar het noordoosten waar verschillende pistes wachten. Tegelijkertijd is het aantal wandelroutes op de Arlberg uitgebreid, totaal ligt er nu 80 km aan wandelpaden. Nieuw is de winterwandelroute tussen de bergstations van Galzig en St. Christophbahn.

Geen last van wind op Kaunertaler Gletsjer

De twee Weissseeferner-liften worden vervangen door de nieuwe Falginjochbahn, een ultramoderne Funifor-kabelbaan de meest windbestendige op de markt. Dit is de eerste lift van dit type dat in Oostenrijk wordt gebouwd. De overspanning is 2 km, waarvoor er alleen een pijler aan het begin en een aan het einde van de lift nodig is. Dit levert de wintersporters een wijds panorama op. De rit duurt slechts drie minuten (de oude sleeplift 12 minuten) en de cabine heeft een capaciteit van 100 personen. Eind deze maand wordt hij in gebruik genomen.

Tiroler Zugspitz Arena vernieuwt skigebied Thaneller

Na een aantal jaren van voorbereiding is het project “Vernieuwing skigebied Thaneller” in Berwang van start gegaan. Het wordt uitgevoerd in drie fasen. Vóór december 2019 is de “Obere Kahrban I” gereed. Deze 10-persoons gondellift met een nieuw tussenstation krijgt een capaciteit van 2.400 personen per uur. In 2021/2022 staat de “Obere Karbahn II” op de planning, die vanaf het nieuwe tussenstation wordt verlengd. Hier komen ook twee nieuwe pistes. In de derde fase volgt een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift van het dalstation van de Thanellerkarlift naar het tussenstation van de Obere Karbahn. Hier komt ook een nieuw bergrestaurant.

 

 

SkiWelt-Wilder Kaiser-Brixental investeert meer dan 73 miljoen euro

Vóór de winter van 2021 investeert ‘SkiWelt’ fors in de renovatie van de faciliteiten – naar schatting meer dan 73 miljoen euro. Na twaalf miljoen ritten heeft de Fleidingbahn (uit 1983) zijn beste tijd gehad. SkiWelt Westendorf investeert 15,5 miljoen euro in de nieuwe 8CLD/B Fleidingbahn, een 8-persoons stoeltjeslift met comfortabele verwarmde stoelen en beschermkappen. Dit winterseizoen gaat hij open.

In Brixen im Thale wordt € 15,5 miljoen geïnvesteerd om de 4-persoons Zinsbergbahn te vervangen door een gecombineerde kabelbaan van het type Hi-Tech 8/10 CGD. De nieuwe lift krijgt ruime panoramische 10-persoonsgondels en verwarmde 8-persoons stoeltjes met beschermkappen.

De rit met de gondel naar het “Hexenwasser” moet in de toekomst zowel ‘s zomers als ‘s winters een echte belevenis worden. De Bergbahnen Söll hebben besloten om de nu meer dan 30 jaar oude 8-persoons gondelbaan vóór juli 2020 te vervangen door een moderne 10-persoons gondelbaan.

In 2020/21 zal de Kleine Salve met een ultramoderne 10-persoons gondelbaan bereikbaar zijn. SkiWelt Hopfgarten-Itter investeert in totaal 24 miljoen euro in de nieuwe kabelbaan, een technisch centrum voor het besneeuwen van de pistes, apparatuur, een meer voor wateropslag en een werkplaats.

Osttirol: 6-persoons stoeltjeslift in Kals

De 6-persoons stoeltjeslift “Glocknerblick” in Kals wordt eind december in gebruik genomen. De rit over de 1,4 kilometer duurt amper vier minuten duren. De stoeltjes hebben en een beschermkap. Passagiers kunnen met slechts één skipas, genaamd “SkiHit Osttirol”, gebruik maken van negen skigebieden in Osttirol en Karinthië. Fijn voor gezinnen: het kindertarief geldt tot 18 jaar.

Sölden schittert met een nieuwe gondellift en een spectaculaire rodelbaan

De Rotkoglbahn in Hochsölden wordt vervangen door een nieuwe en ultramoderne 10-persoons gondellift. De locatie van het bergstation komt ter hoogte van het Giggijochrestaurant. Dit maakt een punt in het skigebied minder druk, tevens wordt de piste hier verbreed. Vooral voor kinderen en beginners biedt de nieuwe gondellift comfortabel en veilig vervoer naar de makkelijke oefenpiste.

Sölden heeft een nieuwe rodelbaan met een lengte van 7,2 kilometer. De route loopt van het tussenstation Gaislachkogel op 2.174 meter hoogte naar Sölden op 1.377 meter. Eens per week is de rodelbaan ’s avonds open.

Ischgl: twee nieuwe D-Line-stoeltjesliften in de Silvretta Arena

De Silvrettaseilbahn AG en Bergbahnen Samnaun AG blijven investeren in de verbetering van het comfort en op de piste. Afgelopen jaren zijn verschillende liften vernieuwd, dit jaar is gewerkt aan twee nieuwe D-Line-stoeltjesliften: de Velilleck F1 (6-persoons stoeltjeslift met kap) en Visnitz N2 (8-persoons stoeltjeslift met kap). Beiden worden in het winterseizoen 2019/2020 in gebruik genomen.

Moderniseringen in de Zillertal Arena

In Gerlos wordt de nieuwe 10-persoons gondellift Stuanmandl in gebruik genomen, met 51 cabines goed voor een capaciteit van 2.800 per. Het bergstation Rosenalmbahn in Zell am Ziller is eveneens volledig vernieuwd en onder meer voorzien van comfortabele in- en uitgangen via roltrappen en een lift.

Combineer wintersport met andere attracties

De Ski plus City pas Stubai-Innsbruck is een nieuw concept waarin 13 skigebieden en 22 bezienswaardigheden worden gecombineerd. Wintersporters halen met de pas nog meer uit hun wintervakantie. Kijk op de website ski-plus-city.com voor de verschillende mogelijkheden en tarieven.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.