Kom naar de Amsterdam Baby Week en de Negenmaandenbeurs

Naast shoppen voor hun babyuitzet gaan ouders (in spe) dit jaar op de 35ste editie van de Negenmaandenbeurs de dialoog aan met geboortezorgprofessionals. Zo gaat een ‘placenta-specialist’ in gesprek over capsules van moederkoek en stelt een seksuoloog een ‘orgasmic birth’ ter discussie. Ook de baby- en zorgprofessionals krijgen vanaf nu een ontmoetingsplek in RAI Amsterdam tijdens de Geboortezorg Vakdag op woensdag 26 februari. De befaamde kunstbaarmoeder van Prof. Dr. Guid Oei wordt tijdens deze dag toegelicht. Zowel de Negenmaandenbeurs als de Geboortezorg Vakdag maken onderdeel uit van Amsterdam Baby Week die wordt gehouden van 24 februari t/m 1 maart in RAI Amsterdam.

Cappucinoschuim van moedermelk?

In de ‘Dialogen Lounge’ op de Negenmaandenbeurs staan prikkelende onderwerpen op de agenda. Zorgprofessionals waaronder een seksuoloog, ‘placenta-specialist’ en lactatiekundige gaan de dialoog aan met consumenten over onder andere baren zonder stress tijdens een ‘orgasmic birth’, capsules van de eigen placenta en feiten en fabels over borstvoeding. Want kun je nu echt geen cappuccinoschuim maken van moedermelk? Ook kunnen bezoekers terecht bij een anesthesioloog die hen informeert over de nieuwe richtlijn Pijnbestrijding rondom de bevalling.

 

 

Kunstbaarmoeder voor extreem vroeggeboren baby’s

Tijdens de eerste editie van de Geboortezorg Vakdag op woensdag 26 februari, exclusief georganiseerd voor de geboortezorgprofessionals zoals verloskundigen, kraamverzorgenden, echoscopisten en gynaecologen, presenteert Prof. Dr. Guid Oei de kunstbaarmoeder. Het doel hiervan is extreem vroeggeboren baby’s (24-28 weken) meer overlevingskansen te bieden.

 

 

Initiatiefnemer Oei werkt met 30 wetenschappers aan dit unieke project en verwacht de eerste extreem vroeggeboren baby over vijf jaar in een kunstbaarmoeder te kunnen behandelen. De 3D artist impression van de kunstbaarmoeder, te bezichtigen door de geboortezorgprofessional en pers, was één keer eerder te zien tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.