Van ‘Ministreif’ tot kids funpark of een speurtocht op ski’s

Veel wintersport regio’s in Tirol staan bekend als ideale bestemmingen voor een sneeuwvakantie met het hele gezin. En dat is niet voor niets. De voorzieningen en faciliteiten zijn helemaal afgestemd om zowel de allerkleinste wintersportertjes en hun ouders een mooie tijd te geven. Van Ministreif tot kids funpark en skisafari’s voor tieners, het aanbod in Tirol is er voor jong en oud.

Zes regio’s in Tirol voor een fantastische familievakantie in de sneeuw:

1. Het Kid’s Center in Alpbach, bij de Wiedersberghornbahn, is speciaal ingericht voor kinderen als de ouders nog even door willen skiën. Er is een kindergarderobe, een slaapgelegenheid en zelfs een kinderbioscoop. In het nabijgelegen Reith im Alpbachtal leren peuters in het “Kinderland Juppi Do” op het tovertapijt (een skitransportband) spelenderwijs skiën met verschillende hindernissen en veel leuke attracties.
Wildschönau heeft op verschillende plaatsen in het skigebied verschillende ‘kinderparken’, speciaal voor kinderen en beginners. Hier ligt onder anderen het ‘Sunkid-tovertapijt’ en een speciale sleeplift.

 

 

2. Op de zonnige hoogvlakte, Serfaus-Fiss-Ladis, vind je de gezinsvriendelijke kinderskiparadijzen “Bertas Kinderland” en het “Murmlipark”. Alles is afgestemd op de jonge wintersporters, zo zijn er speciale skiklassen en kinderopvang, bijvoorbeeld in de Murmlikrippe, op de Kinderschneealm, in Bertas Kindervilla of in het indianendorp in Fiss.

3. De ‘Ministreif’ in het KitzSki in Kitzbühel biedt skiplezier voor kinderen met lef. De Ministreif heeft elementen uit de echte ‘Streif’ (bekend van de Hahnenkamm afdaling) zoals de Mausefalle (muizenval), Gams (gems) en het Tretorgel (traporgel) van de Seidlalm en Hausbergkante – natuurlijk allemaal in mini-uitvoering.

 

 

4. De pistes in het zonovergoten skigebied Zettersfeld bij Lienz zijn vrijwel allemaal geschikt voor gezinnen. Op een speciaal ontworpen Funslope leven de kids zich uit op de ski’s, terwijl de jonge snowboarders en freestylers al hun energie kwijt kunnen in het Sunsite Park. Voor ouders die er een avondje op uit willen is de oude binnenstad van Lienz een leuke suggestie.

5. In het skigebied Kühtai is een 15 km lange ski-speurtocht uitgezet. Bij de 12 stops worden verschillende opdrachten uitgevoerd en raadsels opgelost, alles voor een leuke avontuurlijke dag.
Het KPark was in 2012 het toneel van de freestyle-wedstrijden van de Olympische Jeugdspelen in Tirol. Tegenwoordig leren kinderen in het KidsPark in Kühtai nieuwe trucs van hun snowboardidolen en krijgen ze waardevolle tips.
Daarnaast is er een “Shred Kids Camp”, een gratis superpipe-coaching en nog veel meer. Dit alles wordt georganiseerd onder het motto “Ride with the Stars”.

6. Het Silvapark Galtür in het Paznauntal kent drie zones speciaal voor kinderen en tieners. In de Zwergerlwelt (kabouterland) spelen de kleintjes in de sneeuw, terwijl de gevorderden in het Abenteuerland (avonturenland) door de tunnels razen en over de Wellenbahn naar beneden suizen. In het Actionpark laten tieners en jongeren zien hoeveel plezier je met rails, dozen en op de wedstrijdhelling kunt hebben.

Dit is maar een greep uit alle mogelijkheden.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.