Kom wandelen in natuurpark Texelgroep

In natuurpark Texelgroep in Zuid-Tirol voelen wandelaars zich thuis. Enthousiaste wandelaars vinden hier maar liefst 600 kilometer aan wandelroutes en oneindig veel natuur. Het ”Best Alpine Wanderhotel” Golserhof****Superior boven de daken van Merano is een klein familiehotel dat een topervaring en een servicekwaliteit van de bovenste plank (onderscheiden met vijf bergkristallen – de hoogste score van de gerenommeerde hotelgroep) garandeert voor wandelaars en liefhebbers van de bergen.

Pal voor de deur ligt het natuurpark en kunnen wandelaars en bikers hun hart ophalen. Enthousiaste en ervaren wandelexperts staan de actieve gasten van Hotel Golserhof met raad en daad bij. De wandelgidsen van hotel Golserhof – gastheer Patrick Mair en Luis – kennen de bergwereld van Merano en natuurpark Texelgroep op hun duimpje. Zij kijken ernaar uit om hun gasten in het voorjaar weer de mooiste plekjes in de omgeving van de Golserhof – afgelegen almen, traditionele berghutten, ruisende beken en stille meren – te laten zien. De Alta Via di Merano, die rond het natuurpark Texelgroep loopt, behoort tot de mooiste bergpaden van Zuid-Tirol. Promenades en gemakkelijke wandelwegen bieden gemoedelijk wandelplezier. Daarnaast zijn er 600 kilometer aan uitstekend gemarkeerde wandel- en klimroutes. Die zon is in de Merano-streek een trouwe begeleider van wandelaars – 300 dagen per jaar kunnen outdoorliefhebbers van haar genieten. Een complete uitrusting (rugzakken, telescoopstokken, polshorloges, drinkflessen van aluminium, kinderdraagstellen) is bij de Golserhof een bij de prijs inbegrepen service, net als vier wandeltochten met een gids per week.

Wie liever op eigen houtje erop uit trekt, kan door de gastheer een individuele wandelroute laten samenstellen. En wie de bergwereld op de fiets wil verkennen, kan met 200 kilometer aan mountainbikeroutes en dankzij de door de Golserhof beschikbaar gestelde mountainbikes en e-bikes wel even vooruit. In de Spa-zone en op het panoramadakterras met drie afzonderlijke hot-whirlpools en hemelbedden genieten de gasten van een weldadige pauze bij hotel Golserhof. In de saunawereld ”Reich der Sinne”, de wereld van de zintuigen, wanen saunaliefhebbers zich in de zevende hemel. Met de uitstekende keuken en de goede wijnen is het ook op het culinaire vlak genieten geblazen, al helemaal bij het prachtige uitzicht over de wijngaarden en de bergtoppen. De wandelhoogtepunten in de omgeving van de Golserhof: merengebied Spronser Seen, de Mutspitze, speedhiking in Tirolo.

 

 

Special: bosbaden . ”Forest Medicine” – het bos bewust beleven

Onder bosbaden wordt verstaan: bewust vertoeven in het bos, om te ontspannen en iets te doen voor de gezondheid. Het gaat daarbij in de eerste plaats om een bewuste onderdompeling in de sfeer van het bos. De Golserhof biedt elke maandag bosbaden aan onder professionele begeleiding van de yoga- en fitnessinstructrice van het hotel. Alle aandacht gaat uit naar de ademhaling, vertoeven, bekijken en genieten, om bomen, struiken, mos, beekjes en nog veel meer bewust met alle zintuigen waar te nemen. Ontspannings- en mindfulness-oefeningen maken de ervaring in het bos compleet en versterken het positieve effect op de gezondheid en het welbehagen.

 

 

Wekelijkse services die zijn inbegrepen bij “Wandelen en actief”

1 Introductiewandeling door de fruit- en wijngaarden (1,5 uur), 3 themawandelingen onder leiding van gastheer Patrick Mair en wandelgids Luis, aquafitness, yoga & pilates, fitnessruimte: licht en luchtig, moderne Nautilus-apparatuur, LCD-tv en dvd, kosteloze uitlening van wandeluitrustingen (rugzak, telescoopstokken, waterflessen), mountainbikes en e-bikes, tafeltennis, golf: greenfee-kortingen (bij een verblijf van 5 dagen of langer 20%) voor de golfbanen Passeier en Lana

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

Klaar-voor-de-start-wandelen (vanaf 12 maart 2020)

Services: 3 overnachtingen op basis van halfpension, massagecoupon ter waarde van € 35 p. p., culinaire hoogtepunten, wellness in het ”Reich der Sinne”, gevarieerd activiteitenprogramma – prijs p. p.: vanaf € 385

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.