Dit is Duitsland muziekland in 2020 #DiscoverBeethoven

Voor klassieke muziekliefhebbers is 2020 hét jaar om Duitsland te bezoeken. In Bonn, de geboortestad van de wereldberoemde componist Ludwig van Beethoven, wordt zijn 250e geboortejaar groots gevierd met concerten, festivals en exposities. Maar ook in andere Duitse steden is er – met talloze festivals en exposities – op muzikaal gebied veel moois te beleven. #DiscoverBeethoven

Beethovenfest in Bonn

Tijdens dit jubileumjaar staat de stad Bonn volledig in het teken van BTHVN2020. Een van de hoogtepunten is het Beethovenfest, dat zowel in maart als in september op verschillende locaties in de geboortestad van de componist plaatsvindt. Van 13 t/m 22 maart heeft het festival als motto: “Laat je omhelzen”. De focus ligt op Beethoven en Europa, met onder andere uitvoeringen van zijn negen symfonieën.

 

 

Muziekstad Leipzig

In Leipzig leefden veel beroemde componisten, zoals Johann Sebastian Bach, Felix Mendelssohn Bartholdy, Richard Wagner, Gustav Mahler en Clara en Robert Schumann. De komende drie jaar wijdt deze muziekstad festivals aan Bach, Mahler en Wagner. Tijdens het festival “BACH – We Are Family” (11 t/m 21 juni 2020) voeren zo’n vijftig koren en orkesten uit zes continenten het werk van deze componist uit. Van 13 t/m 24 mei 2021 organiseert het Gewandhaus het Mahler-festival. Alle Wagneropera’s worden van 20 juni t/m 14 juli 2022 opgevoerd.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Passie in een Beiers dorp

Elke tien jaar voert een heel Beiers dorp het passiespel op. Om een einde te maken aan de pest deden de Oberammergauer in 1633 een gelofte om het lijden en de dood van Christus elke tien jaar na te spelen, zolang er niemand aan deze ziekte stierf. Zo geschiedde en de Oberammergauer speelden in 1634 hun eerste passiespel. In 2020 is de 42e editie van de Oberammergauer Passionsspiele (16 mei t/m 4 oktober).

 

 

UNESCO-Werelderfgoed in Bayreuth

Componist Richard Wagner kwam in 1871 naar Bayreuth vanwege het grote toneel in het Markgrafelijke Operagebouw in Bayreuth. Dit volledig houten 18e-eeuwse rococotheater is wereldwijd uniek en staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Omdat Wagner niet tevreden was over de mogelijkheden van dit operagebouw liet hij buiten de stad zijn eigen Festspielhaus bouwen. Sinds 1876 worden hier elke zomer de Richard-Wagner-Festspiele georganiseerd door nakomelingen van de componist en komen er operaliefhebbers uit de hele wereld naar dit legendarische festival.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.