Kom naar de heropening van het Beethoven-Haus in Bonn

In 2020 wordt in Bonn het 250e geboortejaar van de Duitse componist Ludwig van Beethoven groots gevierd, met onder andere concerten, festivals en exposities. Vanwege dit jubileum staat Bonn in Lonely Planet’s top 5 met steden die je in 2020 moet bezoeken.

Beethoven Haus

Het Beethoven-Haus in Bonn, het huis waarin de wereldberoemde componist op 16 december 1770 werd geboren, wordt precies 249 jaar later officieel heropend. Dit is de start van het komende jubileumjaar: BTHVN2020.

Beethoven Haus

Veelzijde collectie

Het Beethoven-Haus bezit de grootste en meest veelzijdige collectie over de componist ter wereld. De nieuwe permanente tentoonstelling is ontworpen door het Zwitserse architectenbureau Holzer Kobler, in samenwerking met 2xGoldstein, Studio TheGreenEyl en Lichtvision Design.

 

Lees ook dit artikel: TEXT

 

“Eerder werd het leven van Beethoven in de permanente tentoonstelling chronologisch gepresenteerd. Nu hebben we voor een nieuw concept gekozen, waarin bezoekers kunnen kennismaken met de verschillende thema’s in Beethovens leven, zoals zijn vriendenkring of Beethoven als kunstenaar en persoon met fysieke beperkingen. We proberen altijd een verwijzing te maken naar de eigen ervaringen, zodat bezoekers Beethoven niet alleen als een historisch persoon zien”, licht museumdirecteur Nicole Kämpken toe.

Beethoven Haus

Beethovens Bonn

Onconventioneel vormgegeven zijn de drie kamers, die zich in het achterhuis bevinden: het oorspronkelijke woonhuis van de familie Beethoven. Door middel van een diorama op de begane grond krijgen bezoekers een levendige indruk van Beethovens Bonn, aan het eind van de 18e eeuw.

 

 

In de geluidskamer op de bovenverdieping zijn vijf belangrijke vroege werken van de componist te horen en op zolder is de ouderslaapkamer voor het eerst ook toegankelijk voor bezoekers.

Wisselende thematentoonstellingen

Vanaf 16 december worden, naast de nieuwe permanente tentoonstelling, ook de andere museumzalen opengesteld. In het huis ernaast is een concertzaal gecreëerd. Omdat de museumwinkel en kassa naar de andere kant van de straat verhuizen, krijgt het museum voor het eerst een ruimte voor wisselende thematentoonstellingen. In de nieuwe museumwinkel bevindt zich nu ook een klein café. Op de bovenverdieping is een seminarruimte, waar bezoekers via tablets andere objecten uit de collectie van het Beethoven-Haus kunnen bekijken.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

 

Meer informatie over het Beethoven-jubileumjaar in Bonn is te vinden op www.bthvn2020.de en de website van het Beethoven-Haus.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.