Proef Ierland met sterrenchef Ahmet Dede en tv-kok Yvette van Boven

Op 6 februari organiseert BAUT Amsterdam in samenwerking met Ierland Toerisme een eenmalig foodevent en pop-up restaurant ‘Taste of Ireland’ in de ‘oude’ locatie in de Spaarndammerstraat. In dit pop-up restaurant kunnen foodlovers de Ierse keuken op een bijzondere manier leren kennen en ontdekken. Speciaal voor dit evenement stelt Ahmet Dede, sterrenchef uit Ierland, van Mews Restaurant in Baltimore, met Yvette van Boven, Nederlandse tv-kok en schrijfster over de Ierse keuken, een bijzonder menu samen met hun Ierse favorieten.

Culinair

Het veelzijdige Ierland heeft zowel landschappelijk, cultureel als culinair veel te bieden. Zo heeft Ierland de langste toeristische kustroute ter wereld, de Wild Atlantic Way, een reis langs hoge kliffen, ruige rotsen en levendige dorpen en stadjes. Het pop-up restaurant is de kick-off van het themajaar ‘Taste the Island 2020’ en biedt een unieke kans om liefhebbers kennis te laten maken met de Ierse keuken. Ierland Toerisme heeft sterrenchef Ahmet Dede uit Ierland en Nederlandse tv-kok Yvette van Boven gevraagd om een speciaal menu met hun favorieten uit de Ierse keuken samen te stellen dat Ierland van haar gastronomische kant laat zien.

 

 

Chefkok Ahmet Dede

Ahmet Dede, geboren in Turkije, is een sterrenchef uit Ierland die in verschillende landen zijn kookkunsten heeft verfijnd. Zo heeft hij in Amsterdam gewerkt bij &Moshik, dat sinds 2013 twee Michelinsterren bezit. Daarnaast werkte Ahmet in Zwolle samen met drie Michelinsterrenchef Jonnie Boer in restaurant De Librije. Op dit moment kookt hij de sterren van de hemel als chefkok bij Mews in Baltimore, Ierland. Voor deze avond vliegt Ahmet over naar Amsterdam om de gasten op een onvergetelijke avond te trakteren.

BAUT

Het rondreizende ‘circus’ BAUT is alweer, voor de zesde keer in zeven jaar tijd, on the move. De nieuwe locatie in Amsterdam-Zuid opent bijna haar deuren, maar voor ‘Taste of Ireland’ is een uitzondering gemaakt. Er kan nog één keer genoten worden van de prachtige, historische Magdalenakapel in de Spaarndammerstraat, Amsterdam. Deze avond wordt een bijzondere mix van food, drinks en art in Ierse stijl.

 

 

Reserveren

Het eenmalige Ierse pop-up restaurant serveert op deze avond echte Ierse, culinaire pareltjes. Wees er snel bij, want vol is helaas vol. De tickets zijn te verkrijgen op de officiële website van BAUT.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.