Vanaf nu vlieg je met KLM ook naar Cork in Ierland

KLM breidt haar Europese netwerk uit met Cork (Ierland). Vanaf maart 2020 wordt de tweede grootste stad van Ierland dagelijks door KLM verbonden met Schiphol. De vluchten worden uitgevoerd met de Embraer 175 en 190, met een capaciteit van 88 tot 100 passagiers.

Cork is de tweede bestemming in Ierland voor KLM, naast Dublin. Het is de 93ste Europese bestemming die rechtstreeks wordt aangevlogen door KLM. Om te kunnen starten met de vluchten naar Cork, zijn er wijzigingen doorgevoerd in het middellangeafstandsnetwerk van KLM, zodat er slots vrijkomen op Schiphol.

“Ik ben er trots op Cork aan te kunnen kondigen als KLM’s 93ste Europese bestemming. KLM biedt klanten uit Cork een uitstekende verbinding met Schiphol, en vanaf daar toegang tot meer dan 170 bestemmingen wereldwijd. Andersom kunnen KLM’s klanten met deze nieuwe vluchten de mooie stad en county Cork gaan ontdekken.” Pieter Elbers – KLM president-directeur & CEO

 

 

KLM zal met ingang van 30 maart 2020 dagelijks vliegen tussen Amsterdam Airport Schiphol en Cork Airport. De Embraer 175 heeft 20 stoelen in Business Class, 8 in Economy Comfort en 60 in Economy Class. De Embraer 190 telt 20 stoelen in Business Class, 8 in Economy Comfort en 72 in Economy Class.

 

 

Het vluchtschema is als volgt:

  • KL1087 vertrekt dagelijks uit Amsterdam om 15.50 en arriveert in Cork om 16.40.
  • KL1088 vertrekt dagelijks uit Cork om 17.10 en arriveert in Amsterdam om 20.00.

Alle tijden zijn lokaal.

Cork

Cork bevindt zich op een eiland tussen de twee vertakkingen van de rivier Lee. Het is een charmante stad die bekendstaat om de maritieme historie. De schitterende kustregio heeft een grote aantrekkingskracht op natuurliefhebbers en avonturiers. Liefhebbers van stedentrips zullen de ontspannen sfeer en de vele leuke koffiebars, musea, pubs en kunstgaleries in Cork waarderen.

Kathedraal in Cork

Kathedraal in Cork

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.