Emirates viert Veganuary

Door de groeiende vraag naar veganistische maaltijden onder haar reizigers, heeft Emirates extra veganistische opties toegevoegd aan haar menu’s in januari. Vier Veganuary aan boord bij Emirates en geniet van regionaal geïnspireerde menu’s.

Nieuwe plantaardige opties

Veganistische maaltijden konden al voorafgaand aan de vlucht door reizigers besteld worden voor Emirates vluchten in alle klassen, maar voor het eerst zijn er ook veganistische opties toegevoegd aan de menu’s. De plantaardige maaltijd is beschikbaar als vierde hoofdmaaltijdoptie bij First en Business Class menu’s op vluchten van dubai naar de Verenigde Staten, Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Addis Ababa. Op aanvraag van velen voegt Emirates deze maand ook een veganistische optie toe aan Economy Class vluchten naar Addis Ababa. Veganuary is een wereldwijde beweging om veganisme aan te moedigen met name in de maand januari.

 

 

Afgelopen jaar serveerde Emirates 345.000 plantaardige maaltijden aan reizigers. De luchtvaartmaatschappij heeft meer dan 170 veganistische recepten in haar keuken en in januari worden daar nieuwe recepten aan toegevoegd, zoals:

 • Tofu Jalfrezi – geroerbakte kruidentofu en groenten geserveerd met gestoomde rijst en tandoori babybroccoli;
 • Shiitake ravioli geserveerd met koriander pesto en edamame bonen;
 • Ancho chilipeper – een kruidige veganistische stoofpot van pepers en bonen geserveerd met maïstaart chimichurri en tofu aioli;
 • Shiitake gefrituurde rijst geserveerd met gebakken asperges en oester champignons en Marmite saus;
 • Misir Wat – een kruidige, Ethiopische rode linzen stoofpot, geserveerd met gebakken spinazie en kruidige aardappelen en wortels
 •  

  Op alle andere routes en in elke klasse kunnen reizigers veganistische maaltijden, en andere speciale maaltijden, bestellen tot 24 uur voor vertrek.

   

   

  ’s Werelds grootste vliegende restaurant

  Emirates veganistische maaltijden zijn samengesteld door haar team van chefs en voedingsdeskundigen en bevatten zelfs overheerlijke veganistische desserts. Speciale veganistische kaas werd geïntroduceerd in Economy Class en de luchtvaartmaatschappij biedt een veganistische optie als onderdeel van haar gourmet chocolade programma in First en Business Class.

  Voor reizigers die minder geneigd zijn naar plantaardige maaltijden biedt Emirates normale menu’s klaargemaakt door haar bekroonde chefs. De luchtvaartmaatschappij serveert jaarlijks meer dan 110 miljoen maaltijden, die met aandacht voor detail worden voorbereid in alle reisklassen. Emirates begrijpt de wereldwijde culinaire trends als geen ander bij het serveren van hun bestemmingsgeïnspireerde maaltijden aan meer dan 55 miljoen gasten in ’s werelds grootste vliegende restaurant.

   

   

   

  Lees elke dag het laatste nieuws

  Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

  "*" geeft vereiste velden aan

  Hoe spreken wij jou aan?*
  Naam
  Hidden
  Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
  Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

   

  Comments are closed.