Dit is de kunstcollectie van €5 miljoen op het nieuwe schip van Regent Seven Seas Cruises

Regent Seven Seas Cruises, ’s werelds meest toonaangevende luxueuze cruiserederij, heeft de details onthuld van de adembenemende kunstverzameling die permanent tentoongesteld wordt aan boord van Seven Seas Splendor. Het heeft bijna 2 jaar geduurd om de 300-delige collectie te verzamelen en te laten maken. De werken komen van kunstenaars en galerijen van over de hele wereld en zullen voor het eerst in deze samenstelling te zien zijn wanneer het schip in februari 2020 officieel aan de vloot wordt toegevoegd.

“De kunst die straks op Seven Seas Splendor is te bewonderen, is één van de meest onderscheidende verzamelingen van 20- en 21-eeuwse kunst die op zee rondvaart,” zegt Frank Del Rio, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., die persoonlijk de opdracht heeft gegeven voor een groot deel van de kunstwerken. “We hebben een verzameling van hedendaagse beeldende kunst die de ruimtes transformeren door bedachtzaamheid, kleur en inspirerende creativiteit, en die samen de perfecte luxueuze sfeer uitstralen. De collectie zal door de gasten gewaardeerd worden, omdat elk kunstwerk een uitzonderlijke plek heeft gekregen in zowel de openbare ruimtes als in de gastensuites op dit geweldige schip.”

 

 

De uitgebreide en gevarieerde verzameling bevat kunstwerken van moderne en klassieke artiesten en wordt in alle ruimtes van Seven Seas Splendor tentoongesteld, overal vult de kunst de elegantie van het interieur van het schip aan. Met een zeer nauwkeurig oog is voor elk stuk de perfecte plek gevonden zodat deze het best tot zijn recht komt.

Zo is bijvoorbeeld Joan Miró’s The Bullfighter Move vanwege het historische belang naast Eduardo Arranz-Bravo’s Bull geplaatst in eersteklas steakhouse, Prime 7. De werken van Miró en Arranz-Bravo hingen al eerder samen in de prestigieuze Sala Gaspar Gallery in Spanje in 1969, hetzelfde jaar waarin The Bullfighter Move geschilderd werd. Miró, destijds 76 jaar oud, staat internationaal bekend als één van Spanjes gerenommeerde meesters. Hij raakte bekend met het talent van de 28-jarige Arranz-Bravo door middel van deze expositie en hielp de opkomende kunstenaar om wereldwijde bekendheid te krijgen. Vanaf nu zullen de 2 werken voor altijd naast elkaar te bewonderen zijn op Seven Seas Splendor.

 

 

“We zijn trots om samen te werken met een scala aan hedendaagse kunstenaars van wie de kunst op het schip te zien is, en de passagiers van hun geweldige talent te kunnen laten genieten,” vertelt Del Rio. “Door hun kunst aan boord van Seven Seas Splendor tentoon te stellen, is het mijn hoop dat meer mensen bekend raken met deze bijzondere internationale kunstenaars, waarvan ik sommige – tot mijn geluk – zelf heb ontmoet tijdens het verzamelen van deze collectie.”

Een absoluut hoogtepunt aan boord is de dramatische bronzen mythische draak. Dit iconische kunstwerk komt kronkelend uit de vloer omhoog en rijst naar het plafond om de gasten van Pacific Rim te verwelkomen. De draak van gegoten brons is met zijn bovennatuurlijke parel in Aziatische culturen een belichaming van geluk. De gasten lopen door dit levensgrote kunstwerk om Pacific Rim binnen te komen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.