Proef de wereld in Brixton in Zuid-Londen

Op Londen, de grootste wereldstad van Europa, raak je nooit uitgekeken. Zelfs de meest ervaren bezoeker heeft nog lang niet alles ontdekt. Ben jij zo’n superfan van de stad en is het voor jou tijd voor iets nieuws? Iets spannends? Ga mee naar Brixton aan de zuidkant van de Theems.

Caribisch Londen

Hier kunnen we niet omheen. Brixton is een stadsdeel met vele gezichten. Het meest bekende: een stukje Caribean in Engeland. Of nog specifieker: Little Jamaica. Loop de metrohalte uit en je snapt al snel waar deze bijnaam vandaan komt. De groenteboeren verkopen ackee, cho cho en guava, de snackbars jerk chicken en curry goat en de platenzaken reggae en dancehall. Je ziet muurschilderingen van rasta’s en de Jamaicaanse vlag en je hoort mensen elkaar begroeten met een hartelijk “wah gwaan”. Dichterbij de West Indies kun je in Europa niet komen.

 

Download de leukste hotspots van Londen in een gratis reisgids

Download hem hier, alleen vandaag gratis te downloaden.

 

Exotisch eten

De marktkramen en afhaaltenten hebben we al genoemd (en mag je zeker niet overslaan). Maar ga je graag een keer ‘echt’ uit eten in een restaurant dan zit je hier ook prima. Je kunt zelfs een hele culinaire wereldreis maken zonder de wijk te verlaten.

 

Lees ook dit artikel: TEXT

 

Caribische keuzes in overvloed uiteraard, bijvoorbeeld de keuken van Trinidad bij Fish, Wings & Tings in de Granville Arcade. Maar ook Pakistaans bij Elephant, betaalbare Japanse streetfood bij Okan Okonomiyaki (in Brixton Village) of modern Europees bij Salon. Kun je niet kiezen? Bij grillrestaurant Naughty Piglets komt veel samen en gaat de menukaart van Korea tot Zuid-Engeland.

Pop Brixton

Nog zo’n fijne plek waar je hele wereld terug ziet op je bord. Pop Brixton is een verzameling jonge, onafhankelijk bedrijven in oude scheepscontainers op twee minuutjes lopen van het trein- en metrostation. Je vindt er onder andere creatieve studio’s en sociale projecten. En eetgelegenheden en barretjes dus. Begin bijvoorbeeld met een drankje op de binnenplaats bij S11.

Tsja, en dan? Een Bhangra Burger? Vietnamees? Franse kaas? Ierse visgerechten? Modern Brits met traditionele technieken? Het kan allemaal. En dan kun je tussendoor zelfs nog even naar vintage mode en platen op vinyl snuffelen. Pop Brixton heeft nog geen definitieve toestemming om te blijven en is waarschijnlijk tijdelijk. Wees er dus snel bij met je bezoek.

Winkelen in Brixton

Pop Brixton heeft zoals gezegd een paar geweldige shops voor liefhebbers van tweedehands platen en vintage mode naast de eet- en drinktentjes. Ook bij het iets verderop gelegen Brixton Village kun je prima terecht voor fashion uit vervlogen tijden en maffe accessoires.

Het is onderdeel van de Brixton Market, dat verder bestaat uit onder andere de levendige Electric Avenue met zijn marktraampjes in de buitenlucht en de overdekte Market Row met heerlijke eten, zowel ingredienten als gerechten die je ter plekke opeet of meenemt. Daarnaast zijn er rondom Brixton Market natuurlijk diverse week- en maandmarkten zoals de Maker’s Market, de Bakers’ and Flea Market en de Brix Mix Market.

Muziek & uitgaan in Brixton

Het nachtleven van Brixton is beroemd in Londen. Er zijn dan ook vele, vele plekken met live muziek en dj’s. De bekendste is de Brixton Academy, een monumentale zaal met plek voor bijna 5000 bezoekers. Hier treden vooral grote, populaire artiesten op.

 

 

Liever op zoek naar onbekend talent? Dat zie je vooral in pubs met een podium (die vaak prima kunnen doorgaan voor volwaardige clubs). Zoals de Jamm met vooral urban en dance, de Windmill met zijn eigen scene van dwarse gitaarbandjes, The Blues Kitchen met –inderdaad- blues en soul en de Dogstar, de eerste dj-bar van Londen. En natuurlijk is er hier, in het hart van Jamaicaans Londen, ook veel reggae en dancehall, bijvoorbeeld bij Hootananny.

De snelste manier om in Brixton te komen vanuit centraal Londen is de metro. Station Brixton is de eindhalte van de Victoria Line (de lichtblauwe lijn op de kaart van de London Underground). Ook gaan er diverse bussen. Je plant je reis via Transport For London.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.