Opnieuw meer Nederlandse overnachtingen in Duitsland

Van januari t/m oktober 2019 registreerde het Bundesamt für Statistik (het Duitse Centraal Bureau voor de Statistiek) bijna 77,5 miljoen internationale overnachtingen in Duitse hotels en accommodaties met ten minste tien bedden (inclusief campings). Dit is een stijging van 2,3 procent ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar.

Meer dan 10 miljoen overnachtingen

Vanuit Nederland waren er van januari t/m oktober 2019 ruim 10,5 miljoen overnachtingen in Duitse hotels en accommodaties met ten minste tien bedden (inclusief campings). Dat betekent een groei van 3 procent in vergelijking met de eerste 10 maanden van 2018. Daarmee draagt Nederland bovengemiddeld bij aan de groei van het aantal internationale overnachtingen in Duitsland.

 

 

BTHVN2020

Ook voor dit nieuwe jaar zijn de verwachtingen positief. Op woensdag 15 januari presenteert het Duits Verkeersbureau tijdens de Vakdag op de Vakantiebeurs in Utrecht de themacampagnes voor 2020 aan de reisindustrie en de pers. Zo staan de 250e geboortedag van de Duitse componist Ludwig van Beethoven en het muziekland Duitsland dit jaar centraal in de wereldwijde marketingcampagne van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

In Beethovens geboortestad Bonn wordt het jubileumjaar BTHVN2020 groots gevierd. Naast de talloze concerten en andere (muzikale) evenementen in Bonn zijn er in 2020 ook op verschillende andere bestemmingen in het muziekland Duitsland activiteiten voor liefhebbers van (klassieke) muziek. #DiscoverBeethoven

 

 

Natuurcampagne

In 2020 besteedt de DZT extra aandacht aan de Duitse natuurgebieden. Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs (vrijdag 28 februari t/m zondag 1 maart in de Jaarbeurs Utrecht) – waarvan Duitsland dit jaar het themaland is – wordt de natuurcampagne 2020 gelanceerd.

Natuur in Thüringen

Duitsland dichtbij

Verder zal het Duits Verkeersbureau in 2020 door middel van de marketingcampagne ‘Duitsland dichtbij’ de steden- en culturele reizen – onder andere met een aantal pop-up events op treinstations en een influencer-campagne – bij de Nederlandse reizigers onder de aandacht brengen. #Duitslanddichtbij

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.