Beleef een bijzondere winter in Trentino met het Ice Musical Festival 2020

Na het daverende succes van vorig jaar vindt ook dit jaar weer het Ice Music Festival plaats in de Italiaanse regio Trentino. Op maar liefst 2.600 meter hoogte treden topmuzikanten op in een iglo die is gebouwd als concertzaal. Op instrumenten gemaakt van ijs, welteverstaan. De Amerikaanse kunstenaar Tim Linhart beeldhouwt de iglo en maakt 16 ijsinstrumenten voor het orkest: violen, altviolen, cello’s, gitaren, een enorme xylofoon en percussies.

De tweede editie van het festival heeft artiesten van internationale faam aangetrokken. Niet zo gek, aldus Tim Linhart. “Het is zo’n unieke locatie. In het donker de Presena gletsjer opklimmen, is al een avontuur op zich. De glinsterende wanden en instrumenten creëren een dromerige sfeer.”

Het programma

Er zijn vijftig concerten gepland in de periode van 4 januari tot en met 28 maart 2020. Elke donderdag speelt een orkest van fantastische ijsmuzikanten twee keer de Ice Music Classics, van klassieke tot volksmuziek. Elke zaterdag geven gevierde Italiaanse en internationale muzikanten een Ice Music Pop concert. Rockliefhebbers zijn op zondag welkom in de iglo: dan speelt Ice Music Rock. Net als vorig jaar is de concertzaal vlakbij de aankomst van de kabelbaan Paradiso, die vanuit Passo del Tonale loopt. Entreetickets voor de concerten en de kabelbaan kunnen online of bij de kassa van de kabelbaan worden aangeschaft.

 

Lees ook dit artikel: De winter smaakt goed in Trentino

 

Nieuw dit jaar is een ijsculpturenpark van Ivan Mariotti, een kunstenaar met jarenlange ervaring in het maken van ijssculpturen. “Het is fantastisch dat ik mijn sculpturen tentoon kan stellen op het Ice Music Festival, langs het pad dat van de kabelbaan tot de Ice Dome loopt. Ik hoop dat de sculpturen de bijzondere ervaring nog specialer maken,” vertelt Mariotti.

 

 

Voor het eerst wordt in samenwerking met het Science Museum (MUSE) van Trento op enkele zondagen theatervoorstellingen over de gevolgen van klimaatverandering opgevoerd. Ook staat er vier gastronomische diners gepland, waarbij beroemde chef-koks van de Val di Sole heerlijke gerechten bereiden met de beste lokale producten. Ten slotte zijn er drie iglo’s gebouwd als kamers waar bezoekers de nacht kunnen doorbrengen in de stilte van de sneeuw.

Dit zijn de leukste hotspots in Italië

Download nu een handige reisgids over Italië. Alleen vandaag gratis te downloaden! Extra tip: gebruik de reisgids ook offline op vakantie in Italië op je iPhone & iPad.

 

Trentino Ski Sunrise

Deze winter ontvangen wintersporters in Trentino meer pisteplezier voor hun geld. Tijdens de Trentino Ski Sunrise (van 29 december – maart 2020) genieten vroege vogels bij het ochtendgloren van de rust en prachtige natuur op de Italiaanse pistes. Deelnemers worden allereerst verwend met een stevig culinair ontbijt van traditionele, lokale specialiteiten, waarna de maagdelijke sneeuw wacht op de eerste sporen tijdens een prachtige afdaling bij zonsopgang.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.