Het China Light Festival in Ouwehands Dierenpark Rhenen is terug

Op 21 december 2019 startte het totaal vernieuwde evenement China Light Festival in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Metershoge handgemaakte lichtkunstwerken van Chinese kunstenaars toveren het dierenpark om tot een magisch lichtfestival voor jong en oud.

Magisch festival

Voorafgaand vond de officiële opening van dit magische festival voor genodigden plaats. Onder anderen de Chinese ambassadeur Hong Xu en de eigenaar van Ouwehands Dierenpark Rhenen Marcel Boekhoorn waren hierbij aanwezig en hebben een passende openingshandeling verricht.

 

 

Wat dit festival zo bijzonder maakt is dat alle objecten op maat ontworpen en gemaakt zijn door een groep specialisten uit China. Zij zijn op dit moment in Nederland op locatie bezig met het opbouwen en monteren van de metershoge lichtelementen. De kunstwerken bevatten dieren, flora en typisch Chinese en Nederlandse items.

 

 

De sterke band tussen Rhenen en Sichuan

Sinds 2017 verblijven twee reuzenpanda’s die uit de Chinese provincie Sichuan komen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Middels de stichting OZF zet Ouwehands Dierenpark zich in voor het behoud en de bescherming van het leefgebied van de reuzenpanda’s in Sichuan. De band tussen Rhenen en Sichuan die ontstond was indirect de aanleiding voor de samenwerking met de Chinese organisatie Zigong Haitian Culture waarmee China Light Festival wordt gerealiseerd. De organisatie komt uit de stad Zigong in de provincie Sichuan, dat bekend staat om haar grootse lichtfestival.

Entertainment voor een totaalbeleving

China Light Festival biedt de bezoeker naast de fantastische lichtobjecten een totaalbeleving door entertainment met een Chinees karakter zoals een traditionele leeuwendans. Ook kan men een nieuwe theatershow bezoeken, genaamd Witter dan Wit.

Wanneer te bezoeken?

Het China Light Festival is nog te bezoeken tot en met 29 februari 2020 tussen 17.00 uur en 21.30 uur. Ga voor de China Light Festival avonden, openingstijden en het bestellen van tickets naar de site.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.