10 nieuwe redenen om in 2020 een reis naar Valencia te plannen

Een citytrip of langer verblijf in Valencia is altijd een goed idee, maar zeker in 2020. Hier 10 legitieme redenen waarom de Spaanse stad aan zee in het nieuwe jaar niet op je wensenlijstje mag ontbreken.

Slapen in het gloednieuwe *****hotel Palacio Vallier

Maak in 2020 kennis met het vijfsterrenhotel Palacio Vallier, een voormalig paleis omgetoverd tot intiem hotel. Verwacht 31 kamers gedrenkt in barok met art deco elementen. Vooral in de 52m2 tellende Lladró suite, genoemd naar het bekende Spaanse porseleinmerk dat ook zijn naam heeft verleend aan de cocktailbar van hotel. Verse vis uit de haven en producten van het nabijgelegen Mercado Central zorgen voor een op en top Valenciaanse menukaart in restaurant La Perfumería, genoemd naar de gevonden overblijfselen van een parfumerie uit de Romeinse tijd.

 

 

Nieuwe Michelinsterren aan het firmament

Restaurant El Poblet van chef Quique Dacosta heeft z’n tweede Michelinster bemachtigd en brengt zo vijf sterren bijeen, tezamen met de horeca die Dacosta runt in Denia, Alicante. Dacosta heeft nog drie locaties in València: Mercatbar, Llisa Negra en Vuelve Carolina. Ook chef-kok Begoña Rodrigo komt met stip binnen in de Michelingids met een ster voor La Salita dat bekendstaat om z’n lokale en eerlijke keuken. De smaken van Begoña kun je overigens ook proeven bij Nomada Urban Food in de wijk Ensanche.

Jubileumjaar Heilige Graal inclusief pelgrimstocht

2020 is het perfecte jaar om de fascinerende geschiedenis van de Heilige Graal in València te leren kennen. Want op 24 oktober begint het heilige jubileumjaar ‘Año Jubilar del Santo Cáliz’ voor de graal uit het Laatste Avondmaal die in de kathedraal van València wordt bewaard. Deze bijzondere viering, gegeven aan de stad door Paus Franciscus, vindt om de vijf jaar plaats. Ook een goed moment voor de 518 kilometers tellende Camino del Santo Grial. Deze pelgrimstocht vol cultuur en bezinning start bij het Monasterio de San Juan de la Peña (Huesca) en eindigt bij de kathedraal van València.

València ontdekken als Design Capital of the World

València ademt design en barst van creativiteit. Niet voor niets is de Spaanse stad uitgeroepen tot Design Capital of the World 2022. Maar wachten tot het jaar 2022 hoeft niet, want ook in 2020 kun je al de architectuur, cultuur en Valencia vibe op z’n best beleven. Van de gebouwen van Santiago Calatrava in de Stad van Kunst en Wetenschap tot honderden modernistische gebouwen zoals de overdekte markten van Mercado Central en Colón. Of wat te denken van kunstgaleries, innovatieve ruimtes en creatieve initiatieven in de wijken Ruzafa en Cabañal waar traditie en avant-garde hand in hand gaan? Goed om te weten: ook de European Design Awards worden dit jaar in juni in València uitgereikt.

Kunst, mode en gastronomie centraal op te gekke festivals

De uitagenda van València heeft de eerste paar maanden een sterk culinair karakter. Allereerst met het Festin festival dat culinaire lekkernijen, chefs en kunstcentra met elkaar verbindt. Zo combineer je een expositie van Picasso in Fundación Bancaja met een proeverij van Michelinsterren-chef Begoña Rodrigo. Van 24 januari tot en met 2 februari 2020.

Het Clec Fashion Festival blaast het festivalconcept nieuw leven in door muziek samen te brengen met mode en gastronomie. Ontwerpers, dj’s, fotografen, stylisten, make-upartiesten en chef-koks gaan de catwalk op om alles wat met creativiteit en mode te maken heeft te showen. In het beursgebouw Feria Valencia op 21 en 22 februari 2020.

Bekende Valenciaanse chef-koks, sommeliers en ambachtelijke producenten doen mee aan de vierde editie van het Valencia Culinary Festival van 24 februari tot en met 8 maart. De teller staat op 18 deelnemende restaurants waar onder meer veel gelauwerde nationale- en internationale chefs samen menu’s ‘a quatre mains’ bereiden. Ook met lezingen, wijnproeverijen, kookworkshops en culinaire films en la gran Noche de la Gastronomía als uitsmijter op 1 maart.

Stadsmoestuin La Huerta nu agrarisch werelderfgoed

València is omringd door meer dan 10.000 hectare huerta, moestuinen en landbouwgebied, waar tal van lokale producten worden verbouwd die locals en restaurants in hun gerechten gebruiken. Bijzonder is dat deze grond een irrigatiesysteem kent dat destijds door de Moorse inwoners is aangelegd. La Huerta is ook de plek van bijzondere en vaak zeldzame vogelsoorten, vissen en planten. Daarom is dit gebied onlangs door de Wereldlandbouw- en Voedselraad van de VN (FAO) erkend als agrarisch werelderfgoed. Leuk om te fiets te ontdekken vanuit de stad!

 

De leukste hotspots in Spanje in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Spanje tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Spanje plattegrond bij.

 

 

Hardloopwedstrijd in jubileumjaar marathon València

Ook in 2020 bevestigt València haar reputatie als La Ciudad del Running. Op 6 december 2020 is het namelijk veertig jaar geleden dat de eerste marathon in València werd gelopen. De laatste editie, de zesde snelste ter wereld, bracht lopers uit 101 landen bijeen. Voor het eerst valt de marathon samen met de 10 kilometer. Dit jaar is er plek voor 30.000 marathonfans, daarvan zijn de eerst 10.000 startbewijzen al vergeven. Naast de hele is er de halve marathon op 25 oktober 2020, voor het eerst onderdeel van de Superhalfs series samen met de steden Lissabon, Praag, Kopenhagen en Cardiff.

Fallas met graffitikunstenaar Escif

Fallas kunstenaars Manolo Martín en José Ramón Espuig ontwerpen in 2020 het Fallas-monument op het stadhuisplein van València, samen met urban artist Escif. Escif is een wereldwijd toonaangevende graffitikunstenaar met onder meer werken in museum IVAM, Power Station of Art in Shanghai en Palais de Tokyo in Parijs. Hij heeft aangegeven kunstwerken te maken gelinkt aan actuele zaken zoals het milieu en de opstanden in de wereld. Een overzicht van zijn werk zal voorafgaande aan de Fallas 2020 te zien zijn in Centro del Carmen.

 

 

Oude drukkerij wordt nieuwste culinaire tempel

In het voorjaar van 2020 opent Mercado de San Vicente zijn deuren in een voormalige drukkerij. De 19 winkeltjes verkopen de bekende jamón ibérico, zeevruchten, mediterrane rijstsoorten maar ook horchata en typisch Spaanse kazen. Het culinaire aanbod wordt aangevuld met livemuziek, exposities en andere activiteiten.

Startups en laatste technologie tijdens WEBIT

Robots voorzien van kunstmatige intelligentie, schoenen waarmee je de virtuele wereld kunt betreden en zwevende fietsen. De meest uitzonderlijke ervaringen maak je live mee tijdens het Webit Festival Europe dat draait om technologie en innovatie. Webit brengt 1500 startups en tech-bedrijven samen voor een blik op de toekomst. In de stad zelf staat iedere avond een Webit Night Fiesta geprogrammeerd met muziek, flashmobs, drankjes en debatten. Van 17 tot en met 20 juni 2020.

Tip: Vlieg met Transavia voordelig naar Valencia.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.