Op Franse wintersport met Logis

Wintersportliefhebbers die alles willen, zitten goed bij Logis Hotels. Vlakbij naar de sneeuw in de Vogezen, meer dan alleen skiën in de Jura of toch liever naar zo’n idyllisch dorpje in Savoie-Mont Blanc? Het winterwonderland van jouw dromen ligt in Frankrijk – ook al slaap je misschien met je voeten over de grens.

Deze skigebieden liggen op maar een uurtje rijden van Genève of Basel, dus zijn ook perfect als je maar weinig wintersport-tijd hebt. Wil je naar beneden zoeven over poederzachte pistes en dan lekker aan de kaasfondue in een knus chalet? Pas de problème! Lijkt het je heerlijk om te langlaufen, met sneeuwschoenen de berg te verkennen of te relaxen in de sauna? Bien sûr! En met het hele gezin genieten van een onvergetelijke wintersport voor alle leeftijden kan natuurlijk ook. Logis heeft voor elke wintersportwens wat wils!

Sneeuw op de grens

Het voelt als wintersporten in Zwitserland, maar je bent toch echt in Frankrijk: de Jura. Misschien omdat je zo dicht bij de Zwitserse grens bent – of soms zelfs erover. In Hotel Arbez Franco-Suisse kun je letterlijk met je hoofd in Frankrijk en met je voeten in Zwitserland slapen. Dit retro familiebedrijf uit 1920 staat op de grens, met een gedeelte in elk van beide landen. Het restaurant speelt daar mooi op in, met een Zwitserse kant waar Zwitserse gerechten worden geserveerd en een Frans deel waar de keuken op en top Frans is.

 

 

De Montagnes du Jura lenen zich overigens voor veel meer dan skiën en snowboarden alleen. Langlaufen is hier razend populair, maar sneeuw-wandelingen en tochten met de hondenslee staan ook op het programma. Of bezoek de kleine dorpjes van Haut-Jura Saint-Claude voor een authentieke ervaring in een droom van een winterlandschap.

 

 

Vergeten Vogezen

Naar de Vogezen, op wintersport? Mais oui! De skigebieden in deze regio liggen niet zo hoog als de Alpen, maar tellen wel tussen de twintig en veertig pistekilometer. Helemaal niet mis dus. Ook qua weer is dit een goede stek in de winter, want door de ligging blijft de sneeuw hier goed liggen. En op maar zeven uur rijden van de Randstad ben je er echt zo – vliegen op Basel kan natuurlijk ook. En dan lekker slapen in je eigen chalet met jacuzzi bij Domaine du Haut Jardin. Dit prachtige Logis Hotel heeft niet alleen luxe en trendy ingerichte chalets, maar ook een geweldige spa en een restaurant met een uitstekende keuken. Best verleidelijk om de deur helemaal niet uit te gaan, maar je wilt de pistes natuurlijk ook niet te lang laten wachten. Ga skiën, boarden, langlaufen of bind de sneeuwschoenen onder voor een flinke wandeling door die wonderlijk witte wereld.

Van charmant tot très chique

De Savoie-Mont Blanc is nog zo’n mooi Frans skigebied waar je een uurtje na je vlucht op Genève al op de piste staat. Je vindt er charmante dorpjes zoals Châtel, Morzine of Le Grand Bornand, pistes voor alle leeftijden en genoeg spanning voor zelfs de meest sportieve wintersporter. Chapelle d’Abondance – waar de beroemde Abondance kaas vandaan komt – is een aanrader in Les Portes du Soleil, met maar liefst drie heerlijk familiehoteltoppers: Les Cornettes met spa en zwembad, L’Ensoleillé meteen ernaast en ook met zwembad en Les Gentianettes een stukje verderop. Liever très chique van de vacances au ski genieten? Dan is Megève jouw stek en nog betaalbaar ook als je in Hôtel le Gai Soleil slaapt. Of kies voor deze schoonheid: Aiguille du Midi, in Chamonix met uitzicht op de Mont-Blanc. En als je durft… dan stap je op 4.000 meter hoogte in de glazen constructie die daar ver boven de afgrond hangt. Voor maximaal uitzicht en maximaal kippenvel.

 

De leukste hotspots in Frankrijk in een gratis reisgids

Je kunt meer handige Frankrijk tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Frankrijk plattegrond bij.

 

 

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.